Masks "Tesla" "tumšākajos laikos" vēlējies pārdot uzņēmumu "Apple" vadītājam (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pēc miljardiera un kompānijas “Tesla” vadītāja Īlona Maska teiktā, kompānijas “tumšākajos laikos” viņš piedāvājis “Apple” vadītājam Timam Kukam iegādāties uzņēmumu “Tesla”, taču Kuks nav piekritis tikties ar Masku. 2020. gadā “Tesla” akcijas ir pieaugušas par 630%, bet Maska aktīvu vērtība pieaugusi par 110 miljardiem dolāru.

Kosmosa kompānijas “SpaceX” dibinātājs un “Tesla” vadītājs Īlons Masks atklājis, ka reiz piedāvājis Timam Kukam tikšanos, kurā varētu apspriest “Tesla” pārdošanu “Apple”.

“Pašos tumšākajos “Tesla” lakos, kad notika darbs pie “Model 3” elektromobiļu laišanas klajā, es vērsos pie Tima Kuka, lai apspriestu iespēju, ka “Apple” iegādājas “Tesla”. Tomēr Kuks atteicās no tikšanās,” norādīja Masks.

21. decembrī aģentūra “Reuters” vēstīja, ka “Apple” 2024. gadā plāno prezentēt pasažieru bezpilota automobili. Aģentūra noskaidrojusi, ka pašlaik “Apple” inženieri izstrādā akumulatoru, kas potenciāli varētu kļūt par lielāko vienelementa bateriju pasaulē. Pašlaik plānots, ka automobiļu ražošana varētu sākties ap 2025. gadu.

Tiek norādīts, ka “Tesla” elektroautomobili “Model 3” prezentēja 2016. gada martā, bet automobiļu ražošana sākās gadu vēlāk. Sākotnēji “Tesla” saskārās ar problēmām, jo pieprasījums pēc automašīnām bija pārāk liels. 2018. gada aprīlī kompānijas kapitalizācija samazinājās par ceturto daļu, tādēļ tai nācās pieņemt dažādus ārkārtas pasākumus, lai labotu situāciju.

Tā rezultātā “Tesla” piedzīvoja zaudējumus, taču pakāpeniski turpināja ražot elektroautomobiļus. Pirmā reize, kad kompānija sāka darboties ar peļņu, bija 2018. gada otrajā pusē. Pašlaik “Tesla” vērtība pārsniedz 600 miljardus dolāru. Tiesa gan, vēl šā gada janvārī šis rādītājs nebija lielāks par 100 miljardiem dolāru.

Tādējādi “Tesla” vērtība pieauga par 630%, bet kompānijas vadītājs Masks iekļuva bagātāko cilvēku pasaulē pirmajā trijniekā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu