Pēc svētkiem varēs bez maksas nodot eglītes otrreizējai pārstrādei (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" šogad Rīgā un citās pašvaldībās, kurās nodrošina sadzīves atkritumu izvešanu, bez maksas nodrošinās svētku eglīšu izvešanu pēc Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lai arī lielākoties iedzīvotāji no eglītēm steidz atbrīvoties janvāra sākumā, netrūkst situāciju, kad eglīte tiek izmesta vēl pirms gadu mijas, tādēļ

"Clean R" bez maksas sāks eglīšu izvešanu jau no 28.decembra. Bez maksas eglīšu izvešana būs pieejama līdz 28.februārim.

2020./2021.gadu mijā vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" eglīšu izvešanu bez maksas piedāvā ne vien saviem klientiem Rīgā, bet arī visās citās pašvaldībās, kur nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Klientam iepriekš jāpiesaka pakalpojums, rakstot uz "Clean R" klientu apkalpošanas centru, norādot eglīšu skaitu. Iedzīvotājiem būtiski atcerēties, ka pieteikumi pakalpojumam tiek pieņemti tikai elektroniski,

Pēc pieteikuma saņemšanas un apstrādes, uzņēmums pieteicējam nosūtīs plānoto eglītes izvešanas datumu. Lai nodrošinātu eglītes izvešanu plānotajā datumā, tā jānovieto pie sadzīves atkritumu konteineriem vai lielgabarīta atkritumu uzkrāšanas vietā ne vēlāk kā iepriekšējā vakarā pirms plānotās izvešanas.

Lai iespējami maz noslogotu ceļus un rīkotos dabai draudzīgāk,

daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāji ir aicināti eglīšu izvešanu pieteikt centralizēti,

nosakot vienu vai vairākus datumus, kad iedzīvotāji var izlikt vecās eglītes pie atkritumu konteineriem.

Eglīšu izvešanai tiks organizēts speciāls "eglīšu maršruts", kas pieteiktās eglītes nogādās atkritumu pārstrādes centrā, lai no tām iegūtu šķeldu. Sadzīves atkritumu konteinerā eglīti ir aizliegts izmest - pareizi ir to novietot pie konteinera. Tas attiecināms kā uz daudzdzīvokļu namu, tā arī privātmāju iedzīvotajiem.

Tā kā svētku eglītes tiks pārstrādāts šķeldā, ir svarīgi, lai pirms izmešanas no eglītes iedzīvotāji noņemtu arī visus svētku rotājumus. Savukārt, ja eglīte ievietota plastmasas podā, tā no poda noteikti jāizņem, jo "eglīšu maršruta" galamērķis ir videi draudzīga pārstrāde, kur plastmasa nav pieļaujama.

Ņemot vērā, ka Rīgas iedzīvotāji Ziemassvētku eglītes mājokļos bieži vēlas redzēt iespējami ilgi, "Clean R" "eglīšu maršrutu" plāno turpināt arī pēc 28.februāra. Tiesa, no marta eglītes izvešana būs maksas pakalpojums. 

Lai nodrošinātu atbildīgu un godprātīgu pakalpojumu saviem klientiem, "Clean R" akcentē, ka eglīšu izvešana notiks tikai pēc elektroniska pieteikuma saņemšanas. Vides pakalpojumu uzņēmums arī akcentē, ka

bez maksas tiks pieņemtas tikai egles augstumā līdz 2,5 metriem.

Ja svētku rota ir izmēros krietnāka, to nepieciešams sadalīt mazākās daļās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 43,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 12,2% un bija 3,077 miljoni eiro. Kompānija reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs ir Guntars Kokorevičs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu