Bruņotie spēki pirmo reizi Covid-19 krīzē sniegs medicīnisku atbalstu civilajam sektoram (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) karavīri. Ilustratīvs attēls.
Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) karavīri. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) no 24.decembra līdz 31.decembrim iesaistīs piecas dienesta ķirurģiskās aprūpes māsas Rīgas sociālās aprūpes centra "Mežciems" darbā, informēja Aizsardzības ministrijā.

Tā ir pirmā reize Covid-19 krīzes laikā, kad NBS sniegs medicīnisku atbalstu civilajam sektoram. Kopš pavasara aizsardzības resors ir sniedzis vai turpina sniegt cita veida atbalstu dažādām valsts un pašvaldību struktūrām. Piemēram, robežsargiem devušies palīgā bruņoto spēku pārstāvji, lai kontrolētu ieceļotāju reģistrēšanos sistēmā "covidpass.lv".

"Saņemot lūgumu pēc palīdzības no Rīgas pašvaldības paspārnē esošā sociālās aprūpes centra "Mežciems", tiku lūdzis NBS atrast iespēju Ziemassvētku laikā palīdzēt tiem, kurus krīze skārusi vissmagāk. Lai arī mūsu bruņoto spēku medicīnas personāls nav daudzskaitlīgs, esmu gandarīts, ka esam raduši risinājumus, lai sniegtu atbalstu arī senioru veselības aprūpei, nodrošinot centru "Mežciems" ar nepieciešamo kvalificēto ārstniecības personālu," norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

NBS komandieris Leonīds Kalniņš norāda, ka ir pašsaprotami, ja bruņotie spēki šajā veselības aprūpei un visai sabiedrībai tik sarežģītajā laikā sniedz atbalstu mediķiem ar savu gadiem uzkrāto profesionālo pieredzi, zināšanām un ekspertīzi.

NBS sniegs atbalstu Rīgas sociālās aprūpes centram "Mežciems", atsaucoties uz centra lūgumu nodrošināt ārstniecības personālu situācijā, kad tā trūkst Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes dēļ.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), izsakot pateicību Aizsardzības ministrijai un NBS, pauda, ka NBS mediķi nodrošinās ļoti nepieciešamo atbalstu, lai risinātu Covid-19 situāciju Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centrā "Mežciems", tādā veidā rūpējoties par mazaizsargātākajiem cilvēkiem.

"Covid-19 krīzi valstī var pārvarēt tieši šādi - pašvaldībām sadarbojoties ar valsts iestādēm, lai kopīgi palīdzētu mūsu iedzīvotājiem. Tāpēc ceru, ka Rīgas sadarbība ar Aizsardzības ministriju šajā grūtajā laikā turpināsies," komentēja galvaspilsētas mērs.

Saskaņā ar valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu aizsardzības ministrs var pieņemt lēmumu par NBS atbalsta sniegšanu Valsts robežsardzei, Valsts policijai, Ieslodzījuma vietu pārvaldei, kā arī civilās aizsardzības sistēmai, izvērtējot izteiktā pieprasījuma ietekmi uz armijas tiešo uzdevumu izpildi.

Jau ziņots, ka Latvijā no 9.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Ministru kabinets ir izsludinājis ārkārtējās situācijas pagarinājumu līdz šī gada 11.janvārim.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu