Dabas katastrofas, inovācijas un Covid-19 ietekme: 2020. gads cīņā ar klimata krīzi

Jorens Jakovļevs
, Nacionālo ziņu nodaļas redaktors
CopyLinkedIn Draugiem X
Meža ugunsgrēku dzēšana Kalifornijā
Meža ugunsgrēku dzēšana Kalifornijā Foto: AFP / Scanpix

Cilvēces radītas klimata pārmaiņas ir reālas un tās izjūtam arvien skaidrāk. Šis gads bija viens no karstākajiem gadiem kopš mērījumu sākšanas un vairākas klimata pārmaiņu izraisītas dabas katastrofas atstāja vispaliekošāko nospiedumu uz pasaules ekosistēmām. Kādi bija nozīmīgākie izrāvieni un lielākās vilšanās cīņā klimata krīzi? Gūsti atbildes uz šo un citiem jautājumiem TVNET gada klimata atskatā.

Lai gan Covid-19 izraisītais pārrāvums šķietami ir iznīdējis lielu daļu “vecās pasaules” palieku un saasinājumus otrajā plānā, tas nav spējis apstādināt klimata pārmaiņu apgriezienus un to augošās klimata krīzes postošo ietekmi uz mūsu planētu.

Pasaules Meteoroloģijas Organizācija paziņojusi, ka 2020. gads ir bijis viens no trim karstākajiem gadiem kopš mērījumu uzsākšanas, bet pagājusī desmitgade ir satriekusi visus iepriekšējos karstuma rekordus.

Ugunsgrēki, kūstoši ledāji, viesuļvētras un arvien neparedzamākas temperatūras izmaiņas kļuvušas par klātesošu globālās dienas kārtības sastāvdaļu; to seku iespaidu stiprāk un personiskāk izjūt arvien lielāks cilvēku skaits.

 

“Daba dzīst, mēs esam īstais vīruss” jeb kādēļ Covid-19 nebija glābiņš?

Nepieredzēta apmēra savvaļas ugunsgrēki

Kūstošie ledāji un izzūdošais mūžīgais sasalums

Vētru postošais spēks turpina augt

Gada ievērojamākie tehnoloģiskie panākumi

Baidena uzvara – gaisma tuneļa galā?

Covid-19 mācības cīņai ar klimata krīzi 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu