Bīskaps Šterns: Pat, ja izpaliks ciemošanās, šie joprojām var kļūt par Ziemassvētkiem "ar lielo burtu" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kaspars Šterns
Kaspars Šterns Foto: Exponential EU

Pat tad, ja šajos svētkos nebūs tik daudz dāvanu zem eglītes kā ierasts vai izpaliks ciemošanās pie radiem, šie joprojām var kļūt par Ziemassvētkiem "ar lielo burtu", šādu viedokli pauda Latvijas Baptistu draudžu savienības (LBDS) bīskaps Kaspars Šterns.

 

Kā aģentūrai LETA norādīja LBDS, bīskaps sacīja, ka šis gads ir bijis tik piesātināts ar nezināmo, pārmaiņām, reizēm pat izmisumu, un, iespējams, daudzi cerēja, ka vismaz Ziemassvētki atnesīs kaut ko gaišu un mierpilnu.

"Taču arī šie Ziemassvētki būs neparasti. Daudziem izpaliks Ziemassvētku noskaņa, ko dod svētku dievkalpojums, ciemošanās pie radiem, draugiem. Vai tiešām šie būs Ziemassvētki ar mazo burtu - mazie ziemassvētki?," minēja Šterns.

Viņš atklāja, ka Bībelē evaņģēlijos lasāms par Austrumu gudrajiem, kas meklē Dieva doto miera un cerības nesēju. "Sākotnēji viņu meklējumi apstājas Jeruzalemē pilī, jo kur gan citur sagaidīt Dieva apsolījuma piepildīšanos? Taču Jēzus nepiedzimst Jeruzalemē, bet gan necilajā Betlēmes ciematā - kūtī, vienkāršā ģimenē," pauda garīdznieks.

"Kad Austrumu gudrie ierauga šo bērnu, viņiem nav šaubu, ka viņš ir īstais, Dieva sūtītais glābējs! Apliecinot jaundzimušā diženumu un nozīmīgumu, gudrie noliecas viņa priekšā un pielūdz viņu. Gudrie vīri saskata nevis mazu, nevarīgu zīdaini, bet visuvarenā Dieva godību - visas pasaules Glābēju. Glābēju ar lielo, nevis mazo burtu," teicis bīskaps, piebilstot, ka gudrie saskatīja Glābēju, kurš ir risinājums pasaules lielākajai problēmai - ļaunumam un grēkam.

Šterns novēlēja, lai šajos neierastajos Ziemassvētkos cilvēki meklētu Glābēju - "nevis ar mazo, bet ar lielo burtu". 

"Noliksim malā savu augstprātību, viszinību un puspatiesības, tā vietā pazemīgi meklēsim, domāsim par Jēzu - šo svētku patieso iemeslu," uzsvēra bīskaps, novēlot cerības pilnus Kristus dzimšanas svētkus.

"Lai ar tādu skatījumu mēs dzīvojam nākamajā gadā!" atzīmēja garīdznieks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu