Rosina sniegt valsts finansiālu atbalstu starptautisku kultūras un sporta pasākumu organizēšanai Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs Foto: LETA

Ekonomikas ministrija (EM) rosina sniegt valsts finansiālu atbalstu starptautisku kultūras un sporta pasākumu organizēšanai Latvijā.

EM izstrādājusi un nodevusi saskaņošanai grozījumus programmā "Starptautiskās konkurētspējas veicināšana".

Patlaban šīs programmas mērķis ir veicināt nozaru konkurētspēju, tostarp attīstot Latvijas kā tūrisma galamērķa starptautisko konkurētspēju un veicinot vietējo tūrismu prioritārajos tūrisma sektoros.

Vienlaikus EM atzina, ka dažādo valsts tēla atpazīstamības pasākumu starpā tiek izdalīti kultūras un sporta pasākumi, kas veicinātu Latvijas tūrisma piedāvājuma popularizēšanu ārvalstīs, kā arī piesaistītu papildu tūristu plūsmu Latvijai.

"Šajā kontekstā būtiski ir sniegt visaptverošu atbalstu, īpaši Covid-19 seku rezultātā cietušajiem, kultūras un sporta uzņēmumiem, ātrākai to atveseļošanai un konkurētspējas nodrošināšanai starptautiskajā līmenī," pauda ministrijā.

Lai starptautiskie kultūras un sporta pasākumi varētu kvalificēties atbalstam, pasākumam jābūt organizētam Latvijas teritorijā, bet ārvalstu apmeklētāju un/vai ārvalstu dalībnieku skaitam jābūt vismaz 1000.

Pēc EM aplēsēm, gadā valsts varētu atbalstīt aptuveni 15 sporta un kultūras pasākumu. Šim mērķim gadā būtu nepieciešami aptuveni divi miljoni eiro.

Pēc detalizēta priekšlikuma izstrādes gala lēmumu par to pieņems valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu