Pārdošanā nonācis Šakila Onīla pārbūvētais Ferrari (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Šakils O'Nīls un viņa Ferrari
Šakils O'Nīls un viņa Ferrari Foto: Bring a trailer

Tīmekļa izsoļu vietnē Bring a Trailer nupat starp pieejamajiem automobiļiem parādījies lietots Ferrari F355 Spider.

Pēc skata necilais pelēkas krāsas auto, kuram nu jau ir vairāk nekā 20 gadu, ir ar interesantu vēsturi un tādējādi varētu uzrunāt krietnu pulku potenciālo pircēju. Ja jautāsi, kāpēc, tad atbilde ir vienkārša - šis auto reiz piederējis leģendārajam NBA spēlētājam Šakilam O'Nīlam.

Tā kā minētais basketbolists ir atmiņā paliekoša personība sava šim sporta veidam netipiski raženā auguma dēļ (2,16 metri un aptuveni 150 kilogrami), arī minētais Ferrari ir ļoti netipisks. Patiesībā, to nācās nedaudz sagraizīt, lai Šakils mašīnā varētu iekāpt, sēdēt un braukt.

Foto: Bring a trailer

Kā vēsta auto izsoles sludinājums, šim 1998.gada Ferrari F355 Spider nolaižamais jumts ar visiem mehānismiem ir likvidēts pavisam, jo to nav iespējams ērtā veidā pievērt un noslēgt. Tā kā mašīnā bija paredzēts braukt Šakilam O'Nīlam, nācās domāt arī par sēdekļu atbīdīšanu tālāk uz aizmuguri. Jumta salocīšanas mezgli gan tika izņemti, tomēr ar to nebija gana, tādēļ arī no standarta degvielas tvertnes nācās atvadīties. Tā vietā aizmugurē iebūvētais dzinējs tagad tiek barots no tvertnes mašīnas priekšējā daļā.

Arī auto aprīkojums nedaudz atšķiras no standarta modeļiem. Tā, piemēram, O'Nīla Ferrari ir īpaši sēdekļi ar augstākām sānu malām un Supermena logotipa izšuvumiem galvas balstos, kā arī skaļruņu ietaises galvas līmenī. 

Par dzinējam veiktajiem uzlabojumiem ziņu nav. Standarta modelis gan bija savam laikmetam visai dinamisks spēkrats ar 3,5 litru V8 dzinēju (375 ZS un 268 Nm), kurš spēja 100 km/h sasniegt mazāk nekā 5 sekundēs un traukties ar 295 km/h ātrumu. 

Foto: Bring a trailer

Vairāksolīšana beigsies 30.decembrī un dažas dienas pirms izsoles beigām par automobili ir piesolīti 46 tūkstoši ASV dolāru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu