Nākamgad VISC cer pasniegt 20 000 sertifikātu par vispārējo vidējo izglītību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Devītās klases izlaidums Ogres 1. vidusskolā Covid-19 pandēmijas apstākļos. Ilustratīvs attēls.
Devītās klases izlaidums Ogres 1. vidusskolā Covid-19 pandēmijas apstākļos. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamgad Valsts izglītības satura centrs (VISC) cer pasniegt 20 000 sertifikātu par vispārējo vidējo izglītību, pastāstīja centrā.

Nākamajā gadā VISC cer izstrādāt 59 pārbaudes darbu saturu, kā arī sagatavot 12 optimālā līmeņa eksāmenus atbilstoši uz kompetencēm balstīta standarta prasībām.

Vienlaikus VISC cer organizēt 26 eksāmenus un 22 centralizētos eksāmenus vispārējā izglītībā. Līdzīgi kā citus gadus, izglītojamiem paredzēts nodrošināt iespēju parādīt savas zināšanas un prasmes, kas apgūtas skolas laikā, lai varētu iestāties gan Latvijas, gan ārzemju augstskolās.

Tāpat nākamajā gadā plānots novērtēt 60 000 izglītojamo centralizēto eksāmenu darbu un vērtēšanas procesā iesaistīt 550 skolotājus. VISC cer izsniegt 4500 sertifikātus par pamatizglītību un 20 000 sertifikātu par vispārējo vidējo izglītību.

Jau ziņots, ka šogad novērtēti 50 852 izglītojamo centralizēto eksāmenu darbi, vērtēšanā piedaloties 517 skolotājiem, pavēstīja centrā.

Kopumā šogad sagatavots 59 pārbaudes darbu saturs un organizēta astoņu eksāmenu un 22 centralizēto eksāmenu norise vispārējā izglītībā.

Centrā atzīmēja, ka izglītojamajiem bija nodrošināta iespēja parādīt savas zināšanas un prasmes, kas apgūtas skolas laikā, kā arī tie varēja iestāties gan Latvijas, gan ārzemju augstskolās.

Kopumā šogad izsniegts 1681 sertifikāts par pamatizglītību un 19 036 sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu