Mainās kārtība alkoholisko dzērienu tirdzniecībai internetā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkohols. Ilustratīvs attēls.
Alkohols. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

No šodienas, 28. decembra, mainīta alkoholisko dzērienu tirdzniecības internetā kārtība, līdz ar to turpmāk alkoholiskos dzērienus internetā varēs tirgot tikai uzņēmuma tīmekļvietnē vai mobilajā lietotnē, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Līdz šim alkoholisko dzērienu tirdzniecība ar distances līgumu jeb internetā bija atļauta, izmantojot jebkādu distances saziņas līdzekli - telefonu, e-pastu, faksu un citus, taču no šodienas to var darīt tikai tirgotāja tīmekļvietnē vai mobilajā lietotnē, kas norādīta speciālajā atļaujā (licencē) alkoholisko dzērienu vai alus mazumtirdzniecībai.

Lai komersanti varētu turpināt tirgot alkoholiskos dzērienus internetā arī pēc 28.decembra, ir jāpārreģistrē esošā vai jāsaņem jauna licence, pretējā gadījumā alkoholisko dzērienu tirgošana internetā komersantam turpmāk būs liegta.

Lai šādu licenci pārreģistrētu, komersantam VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) (dokumentu grupa "Akcīzes preču licenču un sertifikātu iesniegumi") jāiesniedz iesniegums licences pārreģistrācijai saistībā ar jaunas darbības vietas - tīmekļvietne/mobilā lietotne - deklarēšanu. Citi dokumenti par tīmekļvietnes/mobilās lietotnes deklarēšanu iesniegumam nav jāpievieno.

Tiem komersantiem, kuriem nav pastāvīgas darbības vietas, VID EDS (dokumentu grupa "Akcīzes preču licenču un sertifikātu iesniegumi") deklarējot tīmekļvietni/mobilo lietotni, vienlaikus jādeklarē arī alkoholisko dzērienu uzglabāšanas noliktava. Arī uzglabāšanas noliktavai jābūt reģistrētai kā struktūrvienībai vai arī tā var atrasties juridiskajā adresē.

Lai deklarētu uzglabāšanas noliktavu, iesniegumam jāpievieno noliktavas lietošanas tiesības apliecinošs dokuments, kā arī noliktavas plāns, kurā norādītas ieejas (izejas) un platība.

Valsts nodevas likme par licences alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izsniegšanu vai pārreģistrāciju saistībā ar jaunas darbības vietas deklarēšanu ir 42 eiro par katru tirdzniecības vietu. Par uzglabāšanas vietas deklarēšanu valsts nodeva netiek piemērota.

Pirms iesnieguma iesniegšanas VID aicina komersantus pārliecināties, ka tīmekļvietne/mobilā lietotne ir reģistrēta VID kā struktūrvienība. To var izdarīt EDS sadaļā "Reģistri" apakšsadaļā "struktūrvienības". Gadījumā, ja struktūrvienība nav reģistrēta, to iespējams reģistrēt EDS sadaļā "Reģistri-Struktūrvienības-Pievienot jaunu struktūrvienību-Tīmekļa vietne".

Minēto kārtību nosaka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas stājas spēkā 2020.gada 28.decembrī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu