Ar repatriācijas reisu no Lielbritānijas mājās atgriezīsies Baltijas valstu iedzīvotāji (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Пресс-фото

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šodien veiks Baltijas valstu kopīgo repatriācijas reisu no Latvijas uz Apvienoto Karalisti un no Apvienotās Karalistes uz Latviju, informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Viņš pavēstīja, ka reiss no starptautiskā lidostas "Rīga" uz Londonas Getvikas lidostu izlidos plkst.15.30 pēc Latvijas laika, bet Getvikas lidostā nolaidīsies plkst.18.30 pēc Latvijas laika (plkst.16.30 pēc vietējā laika). Savukārt reiss no Getvikas lidostas uz lidostu "Rīga" pacelsies plkst.19.30 pēc Latvijas laika (plkst.17.30 pēc vietējā laika) un Rīgā ielidos plkst.22.15 pēc Latvijas laika.

Atgriezties Latvijā no Lielbritānijas ar lidsabiedrības "airBaltic" īpašo repatriācijas reisu vēlējušies vairāk nekā 140 valstspiederīgie, bet tāda iespēja būs aptuveni 50 cilvēkiem.

Priekšroka tika dota nepilngadīgajiem, kuri Lielbritānijā ir palikuši vieni paši, personām, kuras palikušas bez sociālā nodrošinājuma vai kādu juridisku vai humānu apsvērumu dēļ tām nepieciešama steidzama atgriešanās.

Personas ir informētas par kārtību, tām ierodoties Latvijā, tostarp par to, ka būs jāveic Covid-19 tests un jāievēro pašizolācija valsts norādītā viesnīcā. Beķeris solīja, ka policija uzraudzīs, lai Latvijas valstspiederīgie ievēro desmit dienu pašizolāciju.

Pēc viņa teiktā, Ārlietu ministrija patlaban neredz nepieciešamību pēc vēl papildu repatriācijas reisiem. Viņš vēlreiz uzsvēra, ka palīdzība tiek sniegta tiem valstspiederīgajiem, kuri ārvalstīs ir nonākuši ārkārtējā situācijā un kuriem nav iespējams saņemt cita veida palīdzību.

"Redzam, ka daudzi cilvēki bija aizbraukuši ciemos pie radiem vai draugiem, ļoti daudziem mūsu valstspiederīgajiem ir citas iespējas - vai nu palikt ilgāk vai braukt atpakaļ kādā citā maršrutā,"

viņš sacīja, uzsverot, ka līdz ar to patlaban nevar runāt par kādu valstspiederīgo, kurš objektīvu iemeslu dēļ nevarētu atgriezties kādā citā veidā.

Beķeris arī piebilda, ka reisā no starptautiskā lidostas "Rīga" uz Londonas Getvikas lidostu ir nopirktas vairāk nekā 100 biļetes. Viņš atgādināja, ka šajā reisā biļetes var iegādāties tikai Lielbritānijas pilsoņi un personas, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Apvienotā Karaliste.

Viņš arī piebilda, ka Igaunijas kolēģi otrdien, 29.decembrī, rīko vēl vienu repatriācijas reisu uz Tallinu, un arī tajā būs apmēram desmit Latvijas valstspiederīgie. Viņiem pakaļ uz Tallinu tiks sūtīts transports un arī viņiem būs jāievēro pašizolācija valsts noteiktā viesnīcā.

Kā iepriekš informēja Beķeris, reisu vienoti īstenos visas trīs Baltijas valstis, katras valsts valstspiederīgajiem tajā paredzot apmēram 50 vietas.

ĀM iepriekš norādīja, ka reiss būs paredzēts vienīgi tiem Baltijas valstu valstspiederīgajiem, kuriem ir nepieciešama neatliekama atgriešanās Latvijā, jo persona nonākusi ārkārtas situācijā, atrodoties Apvienotajā Karalistē īslaicīgi, vai tai ir vajadzīga tūlītēja un neatliekama palīdzība sociālu, humānu vai juridisku apsvērumu dēļ. Lidmašīnas biļešu izdevumi - 220 eiro, ieskaitot vienu nododamu bagāžas vienību - būs jāsedz pašiem repatriantiem.

Savukārt 28.decembra reisā Rīga-Londona biļetes varēs iegādāties tikai Lielbritānijas pilsoņi un personas, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Apvienotā Karaliste, mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsvera Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

TVNET jau rakstīja, ka 20.decembrī Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā.

Pasažieru pārvadājumi starp Latviju un Lielbritāniju patlaban ir aizliegti līdz 1.janvārim.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu