Našvilas sprādziens: pēc DNS identificēts tā sarīkotājs (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HARRISON MCCLARY/REUTERS/Scanpix

ASV Tenesī štata galvaspilsētā Našvilā piektdien eksplodēja automašīnā ievietots spridzeklis. Pēc DNS identificēts sprādziena sarīkotājs, kurš tā laikā atradās auto un gāja bojā, vēsta raidorganizācija BBC.

Sprādzienā pirmajos Ziemassvētkos tika ievainoti trīs cilvēki.

Tenesī štata amatpersonas norādījušas, ka notikuma vietā atrastā DNS ļāvusi identificēt spridzinātāju kā 63 gadus veco Entoniju Kvinnu Vorneru. Citu aizdomās turamo nav. Vēl par agru spriest par sprādziena sarīkošanas motīvu, norādīja Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

Cietusi viena no telekomunikāciju uzņēmuma AT&T ēkām, un pēc sprādziena apkārtnē pazuduši telefona un interneta sakari.

Policisti auto pievērsuši uzmanību, kad no tā sācis skanēt ieraksts, ka auto pēc 15 minūtēm eksplodēs.

Policijai izdevies no tuvākās apkārtnes evakuēt cilvēkus, un tad noticis sprādziens. Tiesa gan, vismaz viens policists un vēl divi citi cilvēki ievainoti.

Svētdien federālie izmeklētāji paziņoja, ka Vorners, kurš strādāja IT jomā un kuram bija plaša pieredze darbā ar elektroiekārtām un signalizācijām, visticamāk, sprādzienu esot izplānojis un sarīkojis vienatnē.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Vorners vēl nesen dzīvoja Našvilas piepilsētā. Viņš bija pašnodarbināts datorsistēmu tehniķis. Viņa bijušais klients, mākleris Stīvs Frīdrihs laikrakstam "The Tennessean" sacīja, ka Vorners šomēnes negaidīti esot uzteicis darbu, lai gan līdz tam četrus gadus bija sniedzis savus pakalpojumus nekustamā īpašuma aģentūrai. Frīdrihs šo soli raksturoja kā Vorneram "diezgan netipisku".

Kaimiņš Stīvs Šmolds raksturoja Vorneru kā "draudzīgu" un ieturētu". "Laikam jau varētu teikt, ka viņš bija nedaudz dīvains," sacīja Šmolds. Pie Vornera neesot nākuši ciemiņi, un viņš strādājis no mājām.

Raidorganizācija CBS ziņo, ka Vornera māte bija iesniegusi savu DNS paraugu, pēc kura tika identificētas viņas dēla mirstīgās atliekas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu