Maskavā sāksies vecāku cilvēku vakcinēšana ar vakcīnu "Sputņik V"

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins ar "Sputnik V" vakcīnu
Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins ar "Sputnik V" vakcīnu Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Maskavas iedzīvotājiem, kas vecāki par 60 gadiem, no pirmdienas dota iespēja pieteikties uz vakcinēšanos pret Covid-19 ar Krievijā radīto vakcīnu "Sputņik V".

Krievijas Veselības ministrija paziņoja, ka pēc veiksmīga izmēģinājuma perioda ir apstiprinājusi vakcīnas izmantošanu vecākiem cilvēkiem.

"Tas ir labi, jo vecāki cilvēki ir grupa, kam ir vislielākais risks piedzīvot smagu saslimšanu," paziņoja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

Par pasaulē pirmās Covid-19 vakcīnas reģistrāciju Krievija paziņoja jau augustā, izpelnoties starptautisko ekspertu kritiku, jo tobrīd tā bija izmēģināta tikai pavisam nelielam skaitam cilvēku.

Aizvadītajos mēnešos, lai gan klīniskie pētījumi nebija pabeigti, vakcinēšanās tika piedāvāta mediķiem un skolotājiem, arī vairākas augstas amatpersonas paziņoja, ka ir to saņēmušas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēl nav vakcinējies un nav zināms, kad viņš to darīs, lai gan viņš ir atbalstījis vakcinēšanos un paziņojis, ka viņa meita ir saņēmusi vakcīnu.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šodien noliedza, ka Putina kavēšanās vakcinēties varētu mazināt sabiedrības uzticību vakcīnai "Sputņik V".

Putins iepriekš izteicies, ka vakcinēsies uzreiz pēc tam, kad Krievijas veselības aprūpes dienesti atļaus vakcinēt vecākus cilvēkus. Putinam ir 68 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu