"Gaiļezerā" izveidoti seši vakcinācijas posteņi (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionārā "Gaiļezers" ir izveidoti kopumā seši vakcinācijas pret Covid-19 posteņi, kas dos iespēju tuvāko divu nedēļu laikā vakcinēt aptuveni 2400 mediķus, pastāstīja RAKUS Ambulatorās daļas vadītāja Sarmīte Dzene.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcā, šāds lēmums pieņemts, lai būtiski paplašinātu vakcinācijas apjomu.

Slimnīcā uzsvēra, ka šodien RAKUS kā vieni no pirmajiem vakcīnas saņēma stacionāra "Gaiļezers" ārsti, kas tieši iesaistīti Covid-19 pacientu ārstēšanā un aprūpē. Tā, piemēram, vakcīnu saņēma Bīstamo infekciju nodaļas vadītāja Monta Madelāne, un šajā nodaļā ārstējas pacienti ar dažādām akūtām saslimšanām un kuriem ir diagnosticēta saslimšana ar Covid-19.

Šodien pret Covid-19 vakcinējās arī Toksikoloģijas un sepses klīnikas ārsti anesteziologi-reanimatologi, kuri ārstē tos Covid-19 pacientus, kuru veselības stāvoklis un slimības gaita ir smaga. Vakcīnu saņēma mediķi Viktors Saksons, Roberts Stašinskis un klīnikas vadītājs Oļegs Šuba, kā arī Endoskopiju nodaļas Bronhoskopiju kabineta vadītājs Ainārs Zariņš.

RAKUS atklāja, ka šodien notika arī slimnīcas valdes izveidotās Vakcinācijas darba grupas sēde, kuru vada infektoloģijas galvenā speciāliste, profesore Ludmila Vīksna. Tika izvērtēta pirmās dienas vakcinācijas gaita, kā arī visi ar vakcinējamo personu veselību saistītie jautājumi.

Vīksna skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka vakcinācijai slimnīcā bija iepriekš sagatavojušies, par svarīgu uzskatāma arī praktiskā pieredze, kas šodien gūta. "Esam gandarīti par mūsu vakcinācijas speciālistu prasmēm un iemaņām, kas ļāva visam noritēt ātrāk, nekā bija paredzēts, tādēļ vakcinējamo kolēģu plūsma ar rītdienu būs daudz intensīvāka, bet tiks ievēroti visi piesardzības nosacījumi ārkārtas situācijas gadījumam," atklāja profesore, piebilstot, ka vakcīna "neapšaubāmi ir cerību stars Covid-19 ierobežošanā".

Jau ziņots, ka pirmie desmit Covid-19 vakcinācijas kabineti ir izveidoti desmit Latvijas slimnīcās, aģentūru LETA iepriekš informēja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Slimnīcas, kurās sākta personāla vakcinācija, ir RAKUS, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca un Vidzemes slimnīca.

 
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu