Elektromotors būs katram piektajam BMW (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW iX
BMW iX Foto: BMW

BMW plāno vēl vairāk izvērst elektrificēto automobiļu klāstu, un pēc koncerna vadītāja Olivera Cipses teiktā jau 2023.gadā katrs piektais jaunais zīmola auto būs apgādāts ar elektromotoru. 

Izdevums Augsburger Allgemeine, atsaucoties uz Cipses teikto, ziņo, ka divu gadu laikā (no 2021.līdz 2023.gadam) no bavāriešu autoražotāja konveijeriem noripos par ceturtdaļmiljonu vairāk elektrificēto auto nekā bija plānots iepriekš. 

Tādējādi BMW ir iecerējuši elektroauto un hibrīdauto daļu kopējā ražošanas apjomā no pašreizējiem 8 procentiem palielināt līdz 20 procentiem 2023.gadā. Jau 2022.gadā elektrificēto auto ražošana notiks četrās BMW rūpnīcās Vācijā.

Vienlaikus Cipse norāda arī uz izaicinājumiem, kam jāstājas pretī. Nevienam nav noslēpums, ka elektriskie auto ir vairāk atkarīgi no infrastruktūras nekā iekšdedzes dzinēja mašīnas, jo elektrību kanniņā līdzi paņemt nevar, bet uzlādes staciju skaits pagaidām drīzāk ir nepietiekams nekā pietiekams. Protams, var izmantot arī parasto rozeti bez palīgietaisēm, taču tad uzlāde būs ļoti ilga un pat automobiļos ar nelielas ietilpības akumulatoru var aizņemt 20 stundas vai diennakti.

BMW vadītājs atsaucas uz šā brīža prognozēm, ka 2030.gadā Vācijā būs 7 - 10 miljoni elektromobiļu un tiem visiem būs nepieciešami aptuveni 8 - 12 miljoni uzlādes punktu. No tiem 1 miljonam būtu jābūt publiski pieejamajiem punktiem.

Šobrīd elektroauto skaita un uzlādes punktu skaita izlīdzināšana izskatās pēc liela izaicinājuma. Pēc Cipses aprēķina, ik nedēļu būtu jāierīko ap 15 tūkstošiem jaunu privāto un 1300 jauni publiskie punkti, lai mērķis būtu sasniegts.

Septembrī publiskotajā BMW elektrifikācijas plānā teikts, ka līdz 2030.gadam bavārieši gatavojas izlaist deviņus pilnīgi jaunus elektriskos modeļus, tai skaitā ar MINI vārdu.  

MINI Urbanaut concept
MINI Urbanaut concept Foto: BMW
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu