Pabriks: indivīdi, kas nevakcinēsies un nevalkā maskas, nevar prasīt no sabiedrības papildu rūpes par sevi (234)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Artis Pabriks raidījumā Nedēļas Fokusā
Artis Pabriks raidījumā Nedēļas Fokusā Foto: TVNET

"Cilvēkiem, kuri paziņo, ka viņi nekad nevakcinēsies un nevalkās maskas, jāuzņemas atbildība, ka viņi nevar prasīt no sabiedrības papildu rūpes par sevi, jo viņi paši no tā [aizsardzības mehānismiem] ir atteikušies," TVNET raidījumā "Nedēļas fokusā" pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks

Pabriks salīdzināja šo gadījumu ar mašīnas apdrošināšanu: ja tu neesi izmantojis apdrošināšanas iespējas, par zaudējumiem nāksies maksāt no paša kabatas, nevis jāliek par to maksāt kādam citam.

Ministrs sacīja, ka cilvēkiem ir tiesības nevakcinēties un ka piespiedu vakcinācija netiks veikta. "Tas ir tāpat kā ar pacifismu:

ja jūs gribat būt pacifists, tad varbūt atcerieties, ka par jūsu tiesībām kādam ir jāiestājas, iespējams, ar ieroci rokās,

lai jūs varētu pieturēties pie pacifistiskā dzīvesveida, citādi, ja kāds jūs neaizsargās, jūs varat tikt nospiesti," tā Pabriks.

Runājot par viltus ziņām, Pabriks sacīja, ka tās, tāpat kā pandēmija, nepazīst nacionālās robežas. "Ir viltus ziņas, kas izceļas no citu valstu institūcijām, ir viltus ziņas, kas veidojas konkrētos burbuļos un kuru motivācija ir jānoskaidro: vai nu tās ir politiskās un sabiedriskās ambīcijas, vai arī tās ir biznesa intereses. Protams, ir viltus ziņas, kuru izcelsme ir grūti nosakāma," skaidroja Pabriks.

"Viltus ziņu veidotāji viens no otra mācās, pārņemot sazvērestības teorijas un tām pievienojot klāt savus izdomājumus, lai konkrētā sabiedrības lokā gūtu atzinību," viņš piemetināja.

Komentāri (234)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu