No Covid-19 vakcinācijas atteikušos cilvēkus e-veselībā nereģistrē (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls Foto: Salvatore Laporta / IPA/I/SIPA/Scanpix

Iedzīvotāju vakcinācijas pret Covid-19 faktu fiksācija e-veselībā noris bez tehniskām problēmām, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Sintija Gulbe.

Jautāta, vai tiek fiksēta informācija arī par tiem iedzīvotājiem, kas atteikušies vakcinēties, Gulbe atbildēja noraidoši, apstiprinot, ka šāds uzdevums NVD nav dots.

Pēc aģentūras LETA novērojumiem, pirmdien e-veselības darbība bija palēnināta un, sagaidot, piemēram, sadaļas "Vakcinācijas dati" atvēršanos, parādījās paziņojums "Kļūda".

Pēc vakcīnas saņemšanas iedzīvotājiem tiek iedota arī kartīte, kurā norādīts tas, kāda vakcīna saņemta, pirmās devas saņemšanas datums un uz zāļu flakona norādītais partijas/sērijas numurs. Tāpat minēts datums, kad jāierodas saņemt otro devu. Un arī otrajai devai atvēlēts logs, kurā ierakstīt tās saņemšanas datumu un zāļu partijas/sērijas numuru.

Šajā kartītē arī uzsvērts, ka ir svarīgi saņemt divas devas ar vismaz 21 dienas intervālu.

Kartīti tiek lūgts saglabāt kā atgādinājumu par nākamo vizīti vakcīnas otrās devas saņemšanai, ņemt līdzi uz nākamo vizīti, kā arī saglabāt pēc otrās devas saņemšanas.

Kā ziņots, pirmdien desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19.

Tāpat vēstīts, ka Spānija veidos to pilsoņu reģistru, kas atsakās vakcinēties pret jauno koronavīrusu, pirmdien paziņojis veselības ministrs Salvadors Ilja. Šī informācija tiks nodota arī citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, taču publiski pieejama nebūs.

Intervijā televīzijas kanālam "La Sexta" Ilja atkārtoti norādīja, ka vakcinēšanās nebūs obligāta.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu