Volkswagen prezentē vīziju par elektroauto uzlādes robotiem (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volkswagen prezentē vīziju par elektroauto uzlādes robotiem
Volkswagen prezentē vīziju par elektroauto uzlādes robotiem Foto: Volkswagen

Volkswagen grupas komponenšu nodaļa, kas tā arī tiek dēvēta - Volkswagen Group Components - ir ķērusies pie elektroauto uzlādes problemātikas un sniedz ieskatu savās vīzijās par to, kā nākotnē tiks apkalpoti elektriskie automobiļi.  

Volkswagen Group Components inženieri ir izstrādājuši īpašu elektroauto uzlādes robotu un tā pirmie prototipi demonstrē, kā volfsburgieši plāno izvērst attiecīgo infrastruktūru tuvāko gadu laikā. 

Robots, precīzāk - automatizētā uzlādes iekārta - radīta nolūkā atvieglot elektromobiļu uzpildi automašīnu novietnēs ar ierobežotu piekļuvi, piemēram, pazemes stāvvietās. 

"Visuresoša uzlādes infrastruktūra ir un paliek elektriskās mobilitātes panākumu noteicošais faktors. Mūsu uzlādes robots ir tikai viena no pieejām, taču tai pašā laikā arī pati izteiksmīgākā no vīzijām," saka komponenšu nodaļas izpilddirektors Tomass Šamlls.

 

Uzlāde ir pilnībā autonoma un norit bez cilvēka piesaistes. Robots automobili patstāvīgi (caur mobilo lietotni vai tiešā komunikācijā ar auto) novada līdz uzlādes punktam un nepieciešamos spraudņus pievieno atbilstošajām ligzdām. Pastāv arī iespēja uzlādēt vairākus auto vienlaikus, tikai tad robots pie saviem papildus "klientiem" pārvieto speciālu treileri, kas pēc būtības ir mobila enerģijas uzglabāšanas stacija. Kad visi vadi sasprausti, robotiņš var turpināt citu auto apkalpošanu. 

Mazliet izklausās pēc zinātniskās fantastikas, taču Volkswagen ir ieņēmuši galvā, ka autonomais robots kļūs par realitāti nākotnē un papildinās elastīgo ātrās uzlādes infrastruktūru, ko tirgū paredzēts laist 2021.gada sākumā. Lai ieceres īstenotu, Volkswagen jau ilgāku laiku dažādās savās ražotnēs Vācijas teritorijā izmēģina jaunu līdzstrāvas uzlādes iekārtu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu