Baidens: Trampa administrācijas vakcinācijas plāna pildīšana kavējas (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Džo Baidens
Džo Baidens Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas plāna iedzīvotāju vakcinācijai pret Covid-19 īstenošana būtiski atpaliek no noteiktajiem mērķiem, paziņojis jaunievēlētais prezidents Džo Baidens.

"Trampa administrācijas vakcinācijas plāna īstenošana būtiski kavējas," otrdien sacīja Baidens prezidentūras pārejas štābā  Delavēras štata Vilmingtonā. Viņa izteikumi tika translēti videotiešraidē.

"Pirms dažām nedēļām Trampa administrācija pieļāva, ka līdz decembra beigām varētu tikt vakcinēti 20 miljoni amerikāņu. Decembrī atlikušas vairs tikai dažas dienas, un līdz šim vakcinēti tikai daži miljoni," teica Baidens. 

Pēc ASV Slimību profilakses un kontroles centra datiem, vakcīnas pirmo devu līdz šim saņēmis 2,1 miljons valsts iedzīvotāju.

"Ja plāna īstenošana turpināsies tādā pašā tempā, būs vajadzīgi gadi, nevis mēneši, lai vakcinētu amerikāņu tautu," uzsvēra jaunievēlētais ASV prezidents.

Viņš solīja, ka pēc stāšanās prezidenta amatā 20.janvārī darīs "visu iespējamo, lai mēs sāktu virzīties uz pareizo pusi".

Baidens norādīja, ka plāno izmantot Korejas kara laikā pieņemto Aizsardzības ražošanas likumu, lai panāktu, ka privātie uzņēmumi paātrina vakcīnu ražošanu valdības vajadzībām.

Viņš arī mudināja ASV iedzīvotājus valkāt maskas un solīja, ka pēc viņa stāšanās prezidenta amatā maskas būs jāvalkā visur, ko to valkāšanu noteikt par obligātu  ļauj federālās valdības pilnvaras.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu