Piecas pašmāju popdziesmas, kas šogad jānoklausās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Marta
Marta Foto: publicitātes

Pateicoties dziesmu rakstīšanas nometnei "RigaLive" un ne tikai, pašmāju popmūzikā pēdējos gados ienākušas vairākas jaunās paaudzes dziedātājas. Arī šis gads atnesis mums vairākas skanīgas popdziesmas. Lūk, piecas, kuras noteikti šogad jānoklausās!

Mada "Saprāts"

Jaunā latviešu dziedātāja Mada (Madara Gaile), kas pazīstama arī kā eksperimentālā projekta "Idioti. Trupa" dalībniece, šogad laidusi klajā savu debijas solo singlu ar nosaukumu "Saprāts". Singla tapšanā piedalījies arī mūziķis un producents Arnis Račinskis ("Laika suns").

"Dziesma ir par robežām, kuras mēs ļaujam pārraut citiem vai pašiznīcinoši pārraujam paši, jo tik stipri gribam aizbēgt no sevis. Par mīlestību, kura saplēš robežas - kur esmu es, kur sācies tu, kādu cenu mums nāksies maksāt, kad robežas ir pārtrūkušas un esam palikuši vieni un pazaudējušies," skaņdarbu komentē Mada.

Mada pašlaik studē Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļā, taču uz skatuves dzied jau no trīs gadu vecuma. 

Mada (Madara Gaile)
Mada (Madara Gaile) Foto: publicitātes

"Rakstu mūziku, lai izzinātu sevi - lai tā pasaka nepasakāmo," saka jaunā dziedātāja. "Es gribētu atrast savu virzienu un vietu visumā. Vēlētos dzīvot Latvijā un radīt mūziku, kas izteiktu vairāk, nekā varu pateikt vārdos. Es vienkārši cenšos kaut ko saprast un ceru, ka kādam tajā no malas būs interesanti noskatīties.

Noklausies dziesmu! 

Agnese Stengrevica "Saku tev atā"

Jaunā dziedātāja Agnese Stengrevica (Agnesse) un producents JJ LUSH (īstajā vārdā Jānis Jačmenkins) šogad izdevuši skanīgu kopdziesmu "Saku tev atā", kas tapusi sestajā dziesmu rakstīšanas nometnē "RigaLive". Dziesmas tapšanā piedalījusies arī mūziķe un dziesmu autore Ilze Fārte.

Agnese Stengrevica
Agnese Stengrevica Foto: publicitātes

Elizabete Gaile "Vairs negaidu"

Jaunā dziedātāja Elizabete Gaile šovasar izdevusi dziesmu un video "Vairs negaidu", kas tapusi sadarbībā ar mūziķiem Krisu Noa (Chris Noah), DJ Rudd un Kristapu Ērgli. 

Elizabete savās dziesmās runā par personīgo pieredzi un pārdzīvojumiem, un jaunā kompozīcija nav izņēmums. "Dziesmas stāsts ir par drosmi pielikt punktu attiecībām, kuras jau ilgāku laiku ir vairāk pagātne nekā tagadne. Tā ir spēja pašam beidzot apzināties sevi un ļauties jaunam stāstam," tā dziedātāja.

Elizabete Gaile
Elizabete Gaile Foto: kadrs no video

Video: Elizabete Gaile "Vairs negaidu".

Loreta Reide "Zāles"

Gada sākumā, vien piecpadsmit gadu vecumā pie pašmāju popmūzikas debesīm iemirdzējās Loretas Reides zvaigznīte: debijas singls “Zāles”, kas tapis sadarbībā ar producentu Kasparu Ansonu, ir viena no gada labākajām popdziesmām. 

Loreta Reide
Loreta Reide Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jaunā dziedātāja Loreta Reide mūzikas apgūšanu sāka jau ļoti agrā bērnībā un līdz 12 gadu vecumam ir skolojusies pie tādām vokālām pedagoģēm kā Sindija Tropa, Rūta Dūduma- Ķirse, Aira Rūrāne, Annija Oujiean un citām. 

Maija beigās klajā nācis dziedātājas debijas minialbums "Ieroči".

Noskaties dziesmas "Zāles" video.

Marta "Drāma"

Iespējam, ka gada popdziesmas tituls pienākas dziedātājas Martas (Marta Grigale) un Dj Rudd (Rūdolfs Budze) kopdarbam "Drāma" - mūsdienīga, melodiska, lipīga, tai piemīt visas īpašības, ko gaidām no popmūzikas.

Dziesma veltīta ne tikai visām "drāmas karalienēm", bet arī Martas personīgajai saiknei ar teātra mākslu: "Dziesmā dzirdamas vairākas atsauces uz teātri, kam manā dzīvē vienmēr būs īpaša vieta. Šī noteikti ir dziesma, pie kuras var dejot, kurai dziedāt līdzi un ar kuras enerģiju pārvarēt rudens drūmumu."

Šogad klajā nācis arī Martas albums "Lietas, kas notiek manā galvā".

Marta 
Marta Foto: publicitātes

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu