"Pasažieru vilciens" komandantstundas laikā kustības sarakstu nemainīs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens.
AS "Pasažieru vilciens" modernizētais dīzeļvilciens. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

AS "Pasažieru vilciens" komandantstundas laikā kustības sarakstu nemainīs, un vilcieni kursēs atbilstoši ierastajam un svētku grafikam, paziņojis uzņēmums.

Vienlaikus "Pasažieru vilciens" lūdz ņemt vērā, ka komandantstundas laikā dzīvesvietas pamešana pieļaujama tikai īpaši neatliekamos gadījumos.

Šovakar reģionālo autobusu reisu sarakstos izmaiņu nebūs

Šodien vakarā pēc plkst.22 reģionālo autobusu reisu kustības saraksti valstī noteiktās komandantstundas dēļ netiks ietekmēti, un autobusi kursēs, kā ierasti, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā.

Tomēr par turpmākām reģionālo autobusu kustības sarakstu izmaiņām paredzēts diskutēt ceturtdien, 31.decembrī, kad varētu lemt atcelt atsevišķus reisus, kuros iepriekšējā dienā nebūs bijis neviena pasažiera.

Autotransporta direkcijā pauda, ka trešdien saņemts daudz zvanu, īpaši no medicīnas darbiniekiem, ar aicinājumu konkrētus reisus, ar kuriem viņi nonāk darba vietā vai mājās, neatcelt arī komandantstundas laikā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets trešdien lēma jau trešdienas vakarā Latvijā ieviest komandantstundu, kas būs spēkā Jaungada svētku laikā.

No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem no trešdienas vakara līdz 4.janvārim, kā arī 8. un 9.janvārī laikā no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Atbilstoši valdības lēmumam valstī noteiktās komandantstundas laikā drīkstēs kursēt sabiedriskais transports. Tāpat komandantstundas laikā būs ļauts izmantot taksometra pakalpojumus - šo pakalpojumu varēs izmantot, lai dotos uz darbu vai no tā, atgrieztos dzīvesvietā, dotos uz diennakts aptieku, ārstniecības iestādi vai veterinārmedicīnas iestādi vai no tās.

Valdība arī lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu