Apliecinājumu komandantstundas laikā policijai varēs uzrādīt elektroniski un papīra formā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs foto
Policija. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Valdības noteiktās komandantstundas laikā iedzīvotāji apliecinājumu par dzīvesvietas pamešanu attaisnojošu iemeslu dēļ policijai varēs uzrādīt elektroniski un papīra formā.

Valdības lēmums paredz, ka no 30.decembra līdz 4.janvārim ik dienu laika posmā no pulksten 22 līdz 5 personām, kurām jāatstāj dzīvesvieta attaisnojošu iemeslu dēļ, obligāti jāaizpilda apliecinājums.

Valsts policijā (VP) aģentūrai LETA skaidroja, ka apliecinājums jāaizpilda personām, kurām jāatstāj dzīvesvieta attaisnojošu iemeslu dēļ, piemēram, personām, kurām jādodas uz darba vai dienesta vietu vai no tās vai jāveic darba vai dienesta pienākumi, kā arī personām, kurām nepieciešama ārstniecības pakalpojumu saņemšanai vai dzīvnieku veterinārmedicīniskā aprūpe.

Apliecinājums jāaizpilda katrai personai individuāli. Arī gadījumā, ja persona dodas pildīt darba pienākumus, apliecinājumu pilda pats darbinieks, ne darba devējs, izņemot operatīvo dienestu darbiniekus.

Pašapliecinājuma formas paraugs atrodams VP interneta mājaslapā, sekojot šai adresei un tas tiks izvietots arī citu valsts institūciju mājaslapās. Apliecinājumu nepieciešams aizpildīt elektroniski savā viedierīcē vai drukātā veidā.

VP priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis šodien žurnālistiem skaidroja, ka tās personas, kurām nav atbilstošas viedierīces, nepieciešamo informāciju var saprotamā rokrakstā vienkārši norādīt uz baltas lapas.

Apliecinājumā persona norāda savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietas adresi, dzīvesvietas atstāšanas iemeslu un laiku, kā arī kontaktinformāciju. Ja dzīvesvietas atstāšanas iemesls ir darba pienākumu pildīšana, apliecinājumā jānorāda arī darba vietas nosaukumu un vadības jeb kontaktpersonas kontakttālrunis.

Aizpildīts pašapliecinājums jāuzrāda pēc Valsts vai pašvaldības policijas un Valsts robežsardzes pārstāvju pieprasījuma. Tāpat personām jābūt līdzi personu apliecinošam dokumentam - pasei vai ID kartei.

Kā ziņots, valdība šodien arī lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra un tās laikā ir noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu