Kārtīgi piedzēries taksometra vadītājs izraisa avāriju Ķekavā (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Ķekavas centru, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Aculiecinieki stāstīja, ka avārijas izraisītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā policisti varēja pārliecināties, ka garāmgājēji nekļūdās.

"Sākot pārbaudi, acīmredzami bija tas, ka taksists ir alkohola reibumā. Tas, visticamāk, arī bijis negadījuma izraisīšanas iemesls. Veicot pārmeklēšanu, atklājās, ka pie viņa ir arī gāzes pistole, kas šādā stāvoklī uzskatāms par nopietnu administratīvu pārkāpumu," stāsta Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš. 

Turpat notikuma vietā vīri sastapās arī ar aculiecinieku, kurš tikai pirms īsa brīža no lielākām nepatikšanām bija paglābis ne tikai apkārtējos, bet arī pašu apreibušo šoferi. Pēc viņa teiktā, taksometra vadītājs tikai mirkli iepriekš bija izraisījis sadursmi ar netālu stāvošo auto.   

Kā jau ierasts šādās situācijās, likumsargi uz notikuma vietu izsauca kolēģus no Ceļu policijas. Tomēr, tā kā pārkāpējs atteicās no alkohola pārbaudes, viņu nācās nogādāt ekspertīžu centrā galvaspilsētā, kur stūrētāja reibumu klīniski fiksēja mediķi.

Lai arī vīrieti nevarēs sodīt par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, viņam pienāksies sods par atteikšanos no ekspertīzes, kas ir tieši tāds pats, kāds ir maksimālais sods par braukšanu alkohola vai narkotiku reibumā.

Tātad ar šo braucienu viņš ir zaudējis vairākus tūkstošus eiro, savu vadītāja apliecību, kā arī, visticamāk, savu darbavietu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu