Pandēmijas dēļ palielināts vietu skaits morgos, sāks darboties arī morgs – auto furgons (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Zārks. Ilustratīvs attēls
Zārks. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pieaugošās mirstības no Covid-19 dēļ ir palielināts vietu skaits Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) morgos, turklāt drīzumā mirušo uzglabāšanai sāks izmantot arī mobilo morgu - auto furgonu, vēsta TV3.

Covid-19 upuru skaits arvien aug, turklāt epidemioloģisko apstākļu dēļ viņu apglabāšana bieži vien kavējas. Tas licis Latvijas vadošajai Covid-19 ārstniecības iestādei - RAKUS - kāpināt morgu kapacitāti, atjaunojot divas reiz slēgtās aukstumtelpas mirušo izvietošanai un piesaistot mobilo morgu.

RAKUS steidzamā kārtā atjaunoti divi reiz slēgtie morgi - stacionārā "Biķernieķi" un Tuberkulozes un plaušu slimību centrā. Līdz ar to pie līdzšinējām 72 vietām klāt iegūtas vietas vēl papildu 20 cilvēku ķermeņu uzglabāšanai.

Prognozējot Covid-19 uzliesmojuma kāpumu Latvijā, drīzumā Covid-19 vadošajā ārstēšanas slimnīcā būs piegādāts arī mobilais morgs. Tajā varēs uzglabāt 50 līdz 100 mirušo cilvēku ķermeņus.

RAKUS Pataloģijas centra morgā aizpildījums lielākais esot brīvdienās, kad nestrādā ne kapi, ne apbedīšanas biroji un nenotiek bēres. Bieži vien Covid-19 slimnieka līķa izņemšanu no slimnīcas morga radinieki nespēj organizēt, jo paši ir saslimuši ar Covid-19 un atrodas karantīnā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu