Pūlis Pakistānā aizdedzina hinduistu templi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Hinduisms. Ilustratīvs foto
Hinduisms. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Pakistānas ziemeļrietumos trešdien vairāki simti musulmaņu uzbrukuši hinduistu templim un to aizdedzinājuši, pavēstīja policija un aculiecinieki.

Sociālajos medijos publicētajos video redzams, kā vīrieši ar āmuriem dauza tempļa sienas un kā virs celtnes paceļas dūmu mākonis.

Incidents noticis nomaļajā Karakas ciemā, 100 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Pešāvaras.

"Vietējie musulmaņu garīdznieki sakūdīja 1000 līdz 1200 cilvēku lielu pūli nopostīt hinduistu templi," sacīja apgabala policijas priekšnieks Irfanulla Hans.

Nepatika pret templi, kas netiek izmantots regulāri, pēdējo gadu laikā augusi, un kļuvusi spēcīgāka pēdējā laikā pēc nesenajiem atjaunošanas darbiem, sacīja Hans.

"Policija ierosinājusi lietu pret 20 cilvēkiem un ar videoierakstu palīdzību mēs noskaidrosim citus vainīgos," viņš piebilda.

Pakistānas cilvēktiesību ministre Širīna Mazari uzsvēra, ka valdības atbildība ir "garantēt drošību visiem mūsu pilsoņiem un lūgšanu vietām".

"Šis diemžēl nav pirmais šāda veida incidents," sacīja hinduistu tiesību aktīvists Kapils Devs.

"Diemžēl neiecietība pret reliģiskajām minoritātēm Pakistānā pēdējo piecu gadu laikā ir palielinājusies, uzbrukumiem lūgšanu vietām kļūstot arvien biežākiem," viņš piebilda.

Pakistānā, kur musulmaņi ir 97% no iedzīvotāju kopskaita, bet hinduisti - 2%, diskriminācija un vardarbība pret reliģiskajām minoritātēm nav nekas neparasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu