Sprādziena izraisītais ugunsgrēks Āgenskalnā lokalizēts; seši cietuši un viens gājis bojā (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzīvojamā ēkā Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā noticis sprādziens.
Dzīvojamā ēkā Āgenskalnā, Melnsila un Ļermontova ielu krustojumā noticis sprādziens. Foto: Zane Bitere/LETA

Ugunsdzēsējiem ir izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas naktī uz ceturtdienu pēc sprādziena izcēlās trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Saskaņā ar jaunāko informāciju nelaimē cietuši seši cilvēki, bet viena gruvešos iesprostā persona atbrīvota un nodota mediķiem. Konstrukciju pārmeklēšana turpinās.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola, izsaukums uz ugunsgrēka vietu tika saņemts plkst.1.22, bet plkst.3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas krustojumā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Lai nodrošinātu papildu specializētās tehnikas uzstādīšanu, tika veikta trolejbusu līnijas vadu atvienošana, bet uzņēmuma "Sadales tīkls" darbinieki veica ēkas elektroapgādes atslēgšanu.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības.

Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast, atbrīvot un nodot mediķiem.

Kopumā ugunsgrēkā cietuši seši cilvēki un viens gājis bojā, pastāstīja VUGD preses pārstāve Vītola.

Ēkas degšanas platība bija 80 kvadrātmetri. Dzēšanas darbi vēl turpinās. Notiek arī sagruvušo konstrukciju demontāža.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule, pēc jaunākās informācijas, nelaimē ir cietuši trīs cilvēki - divi ar salīdzinoši vieglām traumām nogādāti stacionārā, vienam sniegta palīdzība uz vietas, bet vēl viena cilvēka atbrīvošana no gruvešiem noritējusi sekmīgi.

Notikuma vietā ieradušās septiņas NMPD brigādes, un mediķi turpinās dežūru adresē, līdz glābšanas darbus būs pabeiguši citi dienesti. "Brigādes ir paaugstinātā gatavībā pārņemt cietušo no glābējiem," tviterī apliecinājusi Cipule.

Kā novēroja aģentūra LETA, ēkas Melnsila ielā 2 daļas - logu rāmji un skārda loksnes -, visticamāk, sprādziena rezultātā ir izmētātas tuvējā apkārtnē, dažas no tām aizsviestas pat 50 metrus tālu un piezemējušās Melnsila ielas pretējā pusē esošajā Jaunatnes dārzā. Visvairāk ēkas daļu ir sakritušas uz Melnsila ielas brauktuves, kuras atbrīvošana noteikti varētu prasīt ilgāku laiku. Sprādzienā nopostīta ēkas daļa uz Ļermontova ielas pusi, bet ēkas otrā pusē pat nav izbiris logu stiklojums.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte, saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas. Izmeklēšanā tiks skaidroti notikušā apstākļi.

Sprādziena dēļ sākotnēji tika slēgta satiksme Melnsila, Lapu, Ļermontova un Ernestīnes ielu posmos. Taču Melnsila ielas posms no Ļermontova ielas līdz Ernestīnes ielai, kur kursē arī sabiedriskais transports,

varētu palikt slēgts vēl ilgi - līdz tiks likvidētas negadījuma sekas.

Kā liecina informācija pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" mājaslapā, slēgtajā Melnsila ielas posmā kursē 5.trolejbuss, kā arī 4., 4z, 21., 38., 39., 46. un 56.maršruta autobusi. Tāpat minētais ielas posms ir iekļauts mikroautobusu jeb ekspresbusu maršrutos Nr.338, 344, 363 un 370.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, ēka, kurā šonakt noticis sprādziens, ir pašvaldības īpašums. Uz notikuma vietu ir nosūtīts arī pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobuss, kurā īslaicīgi var uzturēties un saņemt palīdzību evakuētie iedzīvotāji.

Staķis informē, ka nelaimes rezultātā bez pajumtes palikušie cilvēki tiks izvietoti viesnīcās. Rīgas mērs arī sola rūpīgi izmeklēt notikušo un pateicas glābšanas darbos iesaistītajiem dienestiem.

Negadījums noticis Covid-19 dēļ izsludinātajā komandantstundā jeb laikā, kad iedzīvotājiem jāatrodas dzīvesvietās, bet atstāt tās drīkst tikai ar attaisnojošu iemeslu un iepriekš sagatavotu aizpildītu pašapliecinājumu. Ņemot vērā minēto, notikuma vietas apkārtnē pastiprināti patrulē policijas darbinieki kopā ar zemessargiem, un ielās esošajiem cilvēkiem tiek prasīts uzrādīt aizpildītus apliecinājumus par iemeslu, kāpēc viņi atrodas ārpus dzīvesvietas.

Glābšanas darbu laikā ir norobežota tuvējā apkārtne.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu