Veselības inspekcija sazinājusies ar 37 000 Covid-19 inficēto un viņu kontaktpersonām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas 9.novembrī Veselības inspekcijas (VI) speciālisti sazinājušies ar 37 000 Covid-19 inficēto personu un viņu kontaktpersonām, informēja VI sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Kalniņa.

Viņa norāda, ka Covid-19 inficēto un kontaktpersonu uzraudzība patlaban ir VI svarīgākā un apjomīgākā no funkcijām. Lai nodrošinātu vienotu aktuālo ierobežojumu informācijas apriti un veiktu Covid-19 infekcijas skarto personu uzraudzību, praktiski visi VI sabiedrības veselības jomā strādājošie telefoniski sazinās ar Covid-19 inficētajām personām un kontaktpersonām.

Saziņas mērķis ir aizsargāt personas un sabiedrības veselību, pārliecināties, ka persona ir informēta par tai noteiktajiem ierobežojumiem un kā ierobežojumi tiek ievēroti.

Sarunas laikā VI darbinieks atkārtoti informē personu par noteikto statusu un ar to saistītajiem ierobežojumiem, dara zināmu turpmāko saziņas kārtību ar personas ģimenes ārstu, citām ārstniecības personām, epidemiologu, kā arī informē par iespēju saņemt pašvaldības sociālo palīdzību. Tiek uzdoti arī jautājumi par ierobežojumu ievērošanu un saziņu ar ārstējošo ārstu, sacīja Kalniņa.

Viņa piebilda, ka VI ir tiesības Covid-19 inficēto personu un kontaktpersonu uzraudzībā piesaistīt Valsts policiju.

16 VI darbinieki no šā gada 7.decembra, atbalstot un stiprinot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) darbinieku resursu, tiek iesaistīti operatīvo epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanā, strādājot uz vietas SPKC.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu