Gadumiju slimnīcā bijuši spiesti sagaidīt 1066 Covid-19 pacienti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Infekciozo pacientu pieņemšana Daugavpils reģionālajā slimnīcā.
Infekciozo pacientu pieņemšana Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

2020.gada pēdējā dienā Latvijā stacionēti 108 iedzīvotāji, kuri inficējušies ar Covid-19 un kuriem nepieciešama mediķu palīdzība. Tādējādi kopumā gadumiju slimnīcā sagaidījuši 1066 šādi pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija. 

31 saslimušais vakar no slimnīcas izrakstīts, tādējādi kopumā slimnīcās kopš pandēmijas sākuma ārstējušies 3524 Covid-19 pacienti. 

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 3960 Covid-19 testi un 711 cilvēkiem apstiprināta inficēšanās. Slimību profilakses un kotroles centrs (SPKC) saņēmis informāciju par astoņiem mirušajiem ar Covid-19. 

SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs iepriekš skaidroja, ka dati rāda, ka pēc nedēļas vai pusotras apmēram 15% saslimušo cilvēku ir nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, jo saslimšana norit ar vidēji smagu vai smagu gaitu.

Kā ziņots, kopš 10.decembra veselības aprūpes nozarē kopš 10.decembra izsludināts ārkārtas stāvoklis, jo mediķu palīdzība slimnīcā nepieciešama simtiem Covid-19 pacientu. Šādu pacientu skaits aizvien pieaug, jo atveseļošanās no Covid-19 notiek lēni, bet jauni pacienti ienāk vairāk nekā slimnīca spēj izrakstīt atlabušos.

Papildus slodzi rada apstāklis, ka arī mediķi slimo ar Covid-19 un ir spiesti atrasties pašizolācijā pēc kontakta ar saslimušajiem, tādējādi jau tā pārslogotajiem ārstiem slodze arvien vairāk pieaug.

Slimnīcu lielās noslodzes dēļ no 23.decembra uz divām nedēļām pārtraukta plānveida stacionārās palīdzības sniegšana slimnīcās, jo Covid-19 pacientiem viena no slimības izpausmēm ir apgrūtināta elpošana, tāpēc palīdzības sniegšana nevar pagaidīt un ir neatliekama, iepriekš skaidroja amatpersonas. 

Atšķirībā no pavasara, ambulatoro pakalpoju sniegšana turpinās. Tāpat tiek nodrošināta neatliekamā medicīniskā un akūtā palīdzība, tai skaitā izmeklējumi un konsultācijas, kas nepieciešamas. Nav atceltas arī onkoloģiskās, dzīvību glābjošas, kā arī tādas operācijas, kuru atcelšanas rezultātā var iestāties invaliditāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu