Skandāls Polijā: bez rindas vakcinē 18 kultūras un mākslas darbiniekus (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lai gan Polijā jau pašā vakcinācijas sākumā bija noteikts, ka primārā grupa, kurai pienākas vakcīnas, ir medicīnas darbinieki, pamatīgu skandālu ir izraisījusi Varšavas Medicīnas universitāte, kas pašlaik jau ir atzinusi, ka pārkāpusi šo principu.

Polijas veselības ministrs Adams Niedzielskis kā absolūti nepieņemamu valsts televīzijā raksturojis praksi, kad vakcinācija pret koronavīrusu nenotiek saskaņā ar noteikumiem, bet gan vadoties pēc īpašiem “privilēģiju kritērijiem”.

Polijā tā sauktajā "0 fāzē" vakcīnas saņem medicīnas personāls un feldšeri. Ceturtdien Varšavas klīnika paziņoja, ka ir saņēmusi 450 papildu vakcīnu devas. Tā kā tās bija jāizmanto līdz 2020. gada beigām, tika nolemts vakcinēt 300 slimnīcas darbiniekus, kā arī 150 darbinieku radiniekus un “slimnīcas un tās filiāļu pacientus”.

Tomēr atklājies, ka šo “pacientu” vidū ir 18 Polijā labi zināmas kultūra un mākslas personības. Šie cilvēki piekrituši kļūt par tādiem kā vakcinācijas kampaņas “vēstnešiem”, taču  Varšavas Universitātes pārstāvis aģentūrai PAP atteicies atklāt viņu vārdus.

Polijas Nacionālais veselības fonds paziņojis, ka šis process tikšot pārbaudīts pēc veselības ministra ieteikuma. Vakcinēt personas ārpus noteiktās kārtības ir atļauts tikai tādus gadījumos, ja sarakstā esošie kandidāti uz vakcinēšanu nav ieradušies un vakcīnai var beigties derīguma termiņš.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu