Liepājā un Jēkabpilī komandantstundas laikā nekursēs sabiedriskais transports

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Autobuss. Ilustratīvs attēls
Autobuss. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Šovakar, komandantstundas laikā, Liepājā un Jēkabpilī nekursēs sabiedriskais transports.

Liepājā sabiedriskā transporta reisi no maršruta galapunktiem vēl, piemēram, plkst.21.55 tiks izpildīti, bet, sākot no plkst.22, vairs neviens reiss maršrutos izpildīts netiks.

Lēmums par reisu izpildi 8.janvārī un 9.janvārī pēc plkst.22, kad Latvijā arī noteikta komandantstunda, tiks pieņemts vēlāk, vērtējot nākamās darba nedēļas pasažieru plūsmas mērījumus un lielāko uzņēmumu darbību maiņu grafikā.

Ņemot vērā valstī noteikto ārkārtējo situāciju ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, un, lai pēc iespējas mazinātu iedzīvotāju pulcēšanos un kontaktēšanos, Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports" aicina pasažierus ļoti rūpīgi izvērtēt nepieciešamību izmantot sabiedrisko transportu.

Savukārt Jēkabpilī šovakar atcelti autobusu reisi 3.maršrutā plkst.21.15 no Stacijas un plkst.21.35 no Zīlāniem. Savukārt 5.maršrutā šovakar un pirmdienas rītā kopumā netiks izpildīti desmit reisi.

Jau ziņots, ka valstī noteiktās komandantstundas laikā drīkstēs kursēt sabiedriskais transports, aģentūrai LETA apstiprināja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) birojā.

Linkaits ierakstā sociālajā tīklā "Twitter" norāda, ka sabiedriskais transports Latvijā kursē arī ārkārtējās situācijas laikā, nodrošinot iespēju nokļūt darbā.

Komandantstundas laikā tiks atļauts izmantot arī taksometra pakalpojumus - šo pakalpojumu varēs izmantot, lai dotos uz darbu vai no tā, atgrieztos dzīvesvietā, dotos uz diennakts aptieku, ārstniecības iestādi vai veterinārmedicīnas iestādi vai no tās.

Taksometrā varēs atrasties tikai viens pasažieris vai pasažieris kopā ar nepilngadīgu bērnu vai personu, kurai nepieciešama asistenta palīdzība vai kurai ir objektīvas grūtības vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ.

Ministru kabinets trešdien lēma Latvijā ieviest komandantstundu, kas būs spēkā no trešdienas vakara līdz 4.janvārim, kā arī 8.janvārī un 9.janvārī no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Valdība arī lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu