Pieredzējušais Sainss ar uzvaru sāk rallijreida "Dakara" sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Karloss Sainss un  Lukass Kruss
Karloss Sainss un Lukass Kruss Foto: AFP / Scanpix

Pieredzējušais Spānijas autosportists Karloss Sainss svētdien ar uzvaru uzsāka rallijreida "Dakara" sacensībās

Sainss ar stūrmani Lukasu Krusu, braukdams ar "Mini" ražotu vieglo automašīnu, 277 kilometrus garo pirmo posmu no Džidas līdz Bišai veica trijās stundās piecās minūtēs un 56 sekundēs.

Otro vietu Saūda Arābijā, kas otro gadu uzņem sacensības pēc to pārcelšanās no Dienvidamerikas, ieguva Sainsa komandasbiedrs trīspadsmitkārtējais šo sacensību uzvarētājs Francijas pilots Stefans Petransels, kurš atpalika par 25 sekundēm.

Pirmās dienas vieglo automašīnu goda pjedestāla trešo vietu ieņēma čehs Martins Prokops ("Ford"), atpaliekot no Sainsa par četrām minūtēm un 18 sekundēm, kā arī saņemot minūtes sodu.

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā francūzis Sebastjens Lēbs pēc pirmās dienas no līdera atpaliek vairāk nekā 24 minūtes.

"Man reti ir bijis tik briesmīgs posms," pēc trīsreiz pārdurtas riepas žēlojās francūzis.

Motociklu klasē svētdien ātrākais bija divkārtējais uzvarētājs un 2019.gada čempions Tobijs Praiss (KTM) no Austrālijas. Viņš par 35 sekundēm apsteidz "Honda" braucēju argentīnieti Kevinu Benavidesu un savu komandasbiedru austrieti Matiasu Valkneru.

Pašreizējam čempionam "Honda" amerikāņu braucējam Rikijam Breibekam pirmā diena neizdevās, vairāk nekā 18 minūtes atpaliekot no Praisa pēc nomaldīšanās ātrumposma sākumā.

Pirmdien sportisti mēros 685 kilometrus, ieskaitot 457 kilometrus ātrumposmu, starp Bišu un Vadi Aldavasiru, piedāvājot pirmās šā gada sacensības kāpās.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju, izraisot cilvēktiesību organizāciju dusmas, kuras apsūdzēja karaļvalsti "reputācijas spodrināšanā", kas sabojāta neievēroto cilvēktiesību dēļ.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un šogad sacensības otro reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu