Rīgā paaugstinātas gāzes koncentrācijas dēļ no dzīvojamās ēkas evakuēti 20 cilvēki (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gāzes plīts. Ilustratīvs attēls
Gāzes plīts. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Rīgā svētdien paaugstinātas gāzes koncentrācijas dēļ no dzīvojamās ēkas evakuēti 20 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst.13.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā ēkā bija jūtama spēcīga gāzes smaka.

Ierodoties notikuma vietā, pirmā stāva dzīvoklī konstatēta paaugstināta gāzes koncentrācija. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 20 cilvēkus.

Uzņēmuma "Latvijas Propāna gāze" darbinieki atslēdza gāzes padevi daļai ēkas. Telpas tika izvēdinātas un plkst.15.34 darbi notikuma vietā pabeigti.

Vakar VUGD arī saņēma izsaukumu Vecumnieku novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodieties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka ēka ar izbūvētu mansardu 80 kvadrātmetru platībā, turklāt ēkas starpstāvu pārsegums jau bija iegruvis.

Pirms VUGD ierašanas no degošās ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Pēc vairākām stundām šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās, VUGD kopumā saņēma 249 izsaukumus - 84 uz ugunsgrēku dzēšanu, 116 uz glābšanas darbiem, bet 49 izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu