Talsu slimnīcai par 162 403 eiro iegādāta mūsdienīga digitālā rentgena iekārta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rentgea iekārta Siemens Multix Impact Talsu slimnīcā
Rentgea iekārta Siemens Multix Impact Talsu slimnīcā Foto: Talsu slimnīca/Publicitātes foto

Pagājušā gada nogalē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiālē piegādāta un uzstādīta mūsdienīga digitālā rentgena iekārta "Siemens Multix Impact" ar diviem detektoriem, informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Ventspilī pārstāve Linda Rudzroga.

Jaunā rentgena iekārta iegādāta ar Eiropas Savienības Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu projektā "SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" veselības aprūpes infrastruktūras attīstība". Iekārtas izmaksas ir 162 403 eiro, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis (PVN), no kurām 85% ir ERAF, 9% - valsts budžeta un 6% - Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas finansējums.

Pēc Rudzrogas teiktā, jauno iekārtu atzinīgi novērtē Talsu filiāles speciālisti, īpaši akcentējot Latvijā pirmo integrēto video kameru attēlu centrēšanai, kā arī attēlu kvalitāti.

Iekārtā ir visas augstākās klases rentgena iekārtu funkcionalitātes - automātiskā centrēšanas saglabāšana, mainot galda un stāvstatīva augstumu, automātiskā diafragmēšana un automātiski maināma papildu rentgenstaru filtrēšana. Šīs funkcionalitātes ievērojami samazina pacienta apstarošanu ar rentgena stariem. Iekārtas stāvstatīvam un pacienta galdam ir zema rentgenstaru aizture, kas starojuma devas samazina vēl vairāk, skaidroja Rudzroga.

Viņa piebilda, ka integrēta video kamera saīsina personāla kontakta laiku ar pacientu un paātrina izmeklējumu veikšanu, kam ir liela nozīme pacientu apkalpošanā, kas ir īpaši svarīgi Covid-19 pandēmijas apstākļos. Jaunā rentgena iekārta ir pilnīgi integrēta Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas attēlu aprites sistēmā, ieskaitot arī devas uzskaites un vienotus diagnostikas standartus.

Rudzroga atzīmēja, ka gan Ventspils slimnīcā, gan Talsu filiālē regulāri tiek pilnveidota infrastruktūra, nodrošinot iespēju pacientiem saņemt mūsdienīgus pakalpojumus. Infrastruktūras pilnveide tiek veikta, gan piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu, gan ar Ventspils pilsētas pašvaldības un Talsu novada pašvaldības finansējumu, gan ieguldot slimnīcas finanšu līdzekļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu