Foto ⟩ Saūda Arābijā sākas Dakaras rallijreids

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
2021.gada Dakaras rallijreida sākums
2021.gada Dakaras rallijreida sākums Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Ar prologu sestdien un 1.posmu svētdien Saūda Arābijā sākās 2021.gada Dakāras rallijreids. 

Sacensības pēc viesošanās Eiropā, Āfrikā un Dienvidamerikā, tagad norisinās vienā Arābijas pussalas valstī. Rallijreida dalībniekiem nav jāšķērso robežas, tomēr tas nenozīmē, ka šī būs laiska pastaiga saulītes apspīdētā tuksnesī. To cita starpā var apliecināt deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs, kurš savam koši sarkanajam Prodrive prototipam trīs reizes pārdūra riepas.

Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Daudz labāk sacensību pirmajā posmā veicās pagājušā gada uzvarētājam Karlosam Sainsam ar MINI, kurš bija ātrākais, aiz sevis otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi komandas biedru Stedanu Petranselu un Martinu Prokopu.

Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Motociklu klasē svētdien ātrākais bija divkārtējais uzvarētājs un 2019.gada čempions Tobijs Praiss (KTM) no Austrālijas. Viņš par 35 sekundēm apsteidz Honda braucēju, argentīnieti Kevinu Benavidesu un savu komandasbiedru austrieti Matiasu Valkneru.

Foto: Reuters/EPA/AFP/ScanPix

Pirmdien sacensības turpinās un ilgs vēl līdz 15.janvārim, kad finišēs Džidā. Nelielu ieskatu sacensībās un iespēju notvert Dakāras rallijreidā valdošo gaisotni sniedzam caur mūsu fotogaleriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu