"Radio SWH" gada topā triumfē grupa "Instrumenti" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Tikšanās ar “Origo Zelta dziesma 2018” nominantiem – grupu "Instrumenti" un Intaru Busuli
Foto: Tikšanās ar “Origo Zelta dziesma 2018” nominantiem – grupu "Instrumenti" un Intaru Busuli Foto: Jānis Škapars / TVNET

2020. gads ir noslēdzies, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks noskaidrot labākos no labākajiem mūzikas industrijā. Lai arī šis gads bijis neierasts un daudz klusāks kultūras jomā, tomēr mūziķi ir spējuši radīt skaņdarbus, kuri laika gaitā kļuvuši par radio hitiem un vairākas nedēļas gozējušās "Radio SWH" nedēļas Top20 virsotnē.

Apkopojot aizvadītā gada nedēļas topu rezultātus, 2020. gada mūzikas Top40 iekļuvušas 26 latviešu radītas dziesmas un attiecīgi 14 ārzemju izpildītāju skaņdarbi. "Radio SWH" 2020. gada dziesmu Top40 pirmajā vietā ierindojās grupas "Instrumenti" dziesma "Pasaule" no grupas jaunākā studijas albuma "Cilvēks".

Savukārt otrajā vietā vēl viena pašmāju izpildītāja Dona dziesma "Ilgoties man nesanāk". Godalgotais trijnieks tiek noslēgts ar kanādiešu dziedātāja un mūzikas autora The Weeknd hitu "Blinding Lights".

Vēl šogad valsts nozīmīgākajā mūzikas topā, kurš ēterā izskan jau no 1993. gada, iekļuvuši tādi pašmāju izpildītāji, kā "Triānas parks", Aminata, "Rock’n’berries" un Katrīne Lūkins, "Dzelzs vilks", Aija Andrejeva, Agnese Rakovska un Kristīne Pāže, "Rīgas Modes", Ralfs Eilands, Ozols un Intars Busulis, "Carnival Youth", ZeBrene, "Brainstorm", "Tautumeitas", Kriss Noa (Chris Noah), Ivo Grīsniņš Grīslis, "Laika suns", Ivo Fomins, Patrisha, "The Sound Poets", Igo, Marta, "Polar Pilots" un mūziķi, kuri piedalījušies labdarības kampaņas "Dod pieci 2020" himnas radīšanā.

No ārzemju izpildītājiem Latvijas topā spējuši iekļūt jau iepriekš pieminētais "The Weeknd", kā arī "Surfaces", "Jubel" un "Neimy", Surf Mesa un Emilee, Dua Lipa, Harry Styles, Robin Schulz un Wes, Lewis Capaldi, Lady Gaga un Ariana Grande, Calvin Harris, Joel Corry un MNEK, BTS, "Daddy Was A Milkman" un Miley Cyrus.

Radio SWH gada tops
Radio SWH gada tops Foto: Radio SWH
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu