Šogad Vidzemes slimnīcā pirmā jaundzimusī – valmieriete Elza

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunā gada pirmais bērniņš Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļā
Jaunā gada pirmais bērniņš Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļā Foto: Vidzemes slimnīca

Jaunā gada pirmais bērns Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīts 2.janvārī plkst.12.57, kad pasaulē nākusi Elza, kas ir arī gada pirmā valmieriete, informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

 

Meitenīte piedzimusi 53 centimetrus gara un 3,950 kilogramus smaga. Māsu mājās gaida trīsarpus gadus vecais brālis Valters un nepilnus divus gadus vecais Jēkabs, kuri arī pasaulē nākuši Vidzemes slimnīcā. Arī abi brāļi, līdzīgi māsai, dzimuši svētkos - Jāņos un ap Lieldienu laiku.

Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, apsveicot jaunos vecākus, pateicās par ģimenes uzticību Vidzemes slimnīcai, to izvēloties par bērnu dzimšanas vietu. 

Tāpat Muskovs apliecināja Vidzemes slimnīcas mediķu profesionalitāti un uzsvēra jaundzimušā aprūpes kvalitātes nozīmi, kuru, kā rāda jaundzimušo skaits - jau septīto gadu tas pārsniedz 1000 bērnus gadā, novērtē topošie vecāki.

Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes slimnīca, sveicot vecākus ar Elzas ienākšanu ģimenē, sarūpējušas ne vien stiprinošus ceļavārdus turpmākajai dzīvei, bet arī noderīgas veltes. Valmieras pilsētas pašvaldība 2021.gada pirmajai valmierietei un viņas vecākiem dāvāja zeltkaļa Mārtiņa Mikāna darbnīcā SIA "Zeltkaļi" darinātu sudraba karotīti ar iegravētu Valmieras simbolu - izaugsmes medaļu, Valmieras stāstu un sajūtu grāmatu "Baznīcas gailis ir valmierietis" ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja ierakstu un vēlējumu bērniņam un ģimenei, kā arī Valmieras sienas kalendāru 2021.gadam.

Tāpat Elzai dāvāta īpaša cepurīte ar ieadītu pilsētas nosaukumu un latviešu spēka zīmēm. Cepurītes dāvināšana jaundzimušajiem valmieriešiem ir tradīcija, to saņem ikviens Valmieras Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēts mazulis. Apsveicot Elzas vecākus ar meitiņas piedzimšanu, arī Vidzemes slimnīca dāvāja savu sienas kalendāru, ar slimnīcas logo rotātu koka kārbu, kas pildīta ar Vidzemes pusē augušiem lauku un pļavu labumiem, kā arī īpaša dizaina ūdens pudeli, stāstīja Brila.

Viņa informēja, ka pagājušajā gadā Vidzemes slimnīcā piedzimis 1041 bērns, tajā skaitā 530 meitenes un 511 zēni, turklāt piedzimuši arī 18 dvīņu pāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu