Lūiss Hamiltons iecelts bruņinieka kārtā (7)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons
Lūiss Hamiltons Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē būs par vienu bruņinieku vairāk, kad ar karalienes Elizabetes II labvēlību šo cēlo titulu saņems septiņkārtējais Formula 1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons.

Formula 1 aizvadīja izaicinājumiem bagātu gadu, kurš sagādāja ne vienu vien pārsteigumu. Lai gan vēl 2020.gada pavasarī tika runāts, ka sezonu nāksies izlaist, organizatoriskais darbs atmaksājās un galu galā tika aizvadīti 17 posmi. 

To gaitā uz pjedestāla redzējām pilotus, kas tur nekad nebija bijuši, kā arī pietiekami bieži Lūisu Hamiltonu, kurš uzstādīja vairākus rekordus, tai skaitā izcīnīto uzvaru skaita ziņā, un ar septīto čempiona titulu panāca vācieti Mihaēlu Šūmaheru.

Vēsturiskais sasniegums bija pietiekams pamats, lai Apvienotajā Karalistē būtu par vienu bruņinieku vairāk. Arī Lūiss Hamiltons turpmāk oficiāli būs godājams kā sers Lūiss Hamiltons un piebiedrosies citiem izciliem britu autosportistiem un autosporta personāžiem, piemēram, seram Džekijam Stjuartam, seram Stirlingam Mosam, seram Džekam Brebhemam, seram Frenkam Viljamsam un seram Patrikam Hedam, vēsta Formula1.com.

Jāpiebilst, ka Hamiltons jau iepriekš bija saņēmis karaļnama atzinību, 24 gadu vecumā tiekot godināts ar Britu impērijas Locekļa ordeni (Member of the Most Excellent Order of the British Empire jeb MBE). Šobrīd Hamiltonam ir 35 gadi.

Foto: AP/Scanpix
Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu