Kura monarhe pirmā saņēma vakcīnu pret Covid-19? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Pasaulē ik dienu aktīvi tiek veiktas vakcīnas pret Covid-19 vīrusu. Starp vakcīnas saņēmējiem ir jau arī kāda monarhijas pārstāve. Kura tā ir?

Izrādās, ka tieši Dānijas karaliene Margrēte ir kļuvusi par pirmo karalisko personu, kura ir saņēmusi šobrīd tik nozīmīgo vakcīnu pret Covid-19.

Saskaņā ar īso Karaliskās Tiesas paziņojumu, karaliene vakcīnu saņēmusi Jaunā gada pirmajā dienā. Tika arī apstiprināts, ka monarhe saņems otro vakcīnas devu pēc trīs nedēļām - kā to prasa noteikumi. 

Dānijas karaliene Margrēte II.
Dānijas karaliene Margrēte II. Foto: AFP/LETA; Reuters / Scanpix Sweden

Dānijas monarhe Margrēte II ir pirmā Eiropas suverēna, kas oficiāli atklājusi ziņas par vakcinēšanos.

Deviņdesmit četrus gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II un viņas vīrs, deviņdesmit deviņus gadus vecais princis Filips pēc savu ārstu ieteikumiem ir devuši zaļo gaismu Covid-19 vakcīnai. Vai karaliskā ģimene to jau ir saņēmusi, vai tomēr nāksies pagaidīt? 

Bekingemas pils šo informāciju atsakās izpaust, vai viņas majestātei Elizabetei II vai princim Filipam jau ir ievadīta vakcīna, faktu komentējot, ka tā ir “privāta” lieta.

Lai vai kā, bet oficiālie noteikumi paredz to, ka pirmās injekcijas paredzētas cilvēkiem, kas pārsnieguši 80 gadu vecumu, un aprūpes namu iemītniekiem, tāpēc karaļpārim, kuri ir jau sen pārkāpuši 80 gadu slieksni, ir lielas izredzes saņemt drīzu iespēju vakcinēties. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu