Valdība iepazīsies ar vakcinācijas pret Covid-19 plānu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šodien, 5.janvārī, Ministru kabinetā paredzēts uzklausīt Veselības ministrijas (VM) izstrādāto vakcinācijas pret Covid-19 plānu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš norādīja, ka valdībai un visai sabiedrībai ir nepieciešams skaidrs un ikvienam saprotams vakcinācijas plāns. Tāpēc šodien viņš sagaida no VM pilnu plānu un pilnu skaidrību par to.

"Mūsu biļete atpakaļ uz normālo ikdienu atrodama vakcinācijā, un tā var atbrīvot no visādiem ierobežojumiem," sacīja premjers, atgādinot, ka rīt valdībā jau ceturto reizi uzklausīs VM sagatavoto vakcinācijas plānu.

Kariņš uzsvēra, ka vakcinācijas plānam ir jābūt ļoti skaidram un saprotamam. "1940.gadā dzimušam pensionāram Balvos būtu jāsaprot, kā viņš varēs tikt pie vakcīnas. Tāpat sievietei, divu bērnu mātei, kas dzimusi 1970.gadā, arī būtu jābūt skaidram. Visiem jābūt skaidram, kā tiks organizēta vakcinācija. Tas ir pats svarīgākais," pauda politiķis.

Valdības vadītājs atzina, ka viņš sadzird jautājumus par vakcinācijas tempu, piebilstot, ka Latvijas uzstādījumam ir jābūt "ļoti elementāram" - pēc iespējas īsā laikā vakcinēt tik daudz cilvēku, lai veidotos pūļa imunitāte.

"VM sākumā teica, ka tas izdarāms 18 mēnešos, un tad mēs bijām izbrīnīti, uzskatot, ka tas ir pavisam nepieņemami. Ir jābūt skaidri izstrādātam plānam. Mēs nezinām, kādā tempā ražotāji varēs piegādāt vakcīnu, nezinām, cik ātri zāles tiks sertificētas, bet visu pārējo mēs varam kontrolēt, ja ir ļoti skaidra kārtība, kā notiek vakcinācijas process," norādīja politiķis.

Jautāts, pēc kādiem kritērijiem tiks vērtēts VM piedāvātais vakcinācijas plāns, lai to varētu uzskatīt par pietiekami kvalitatīvu, Kariņš pauda, ka ir jābūt dokumentam, kurā skaidri norādīts, kādas būs konkrētās vakcinējamo cilvēku grupas, kā katrs iederas grupā, kā ar katru sazināsies, kā sekot ikdienā līdzi vakcinācijas procesam, kā mobilizēt īsā laikā potētājus, "ja vienlaikus īsā laikā ļoti daudz vakcīnu Latvijā ieradīsies".

"Mums ir jābūt gatavam plānam, kā vajadzības gadījumā mobilizēt ļoti daudzus potētājus. Jābūt tā, ka mēs būtu gatavi jebkurā brīdī ņemt pretim jebkura ražotāja vakcīnas, nekavējoties neskaidrību dēļ," akcentēja premjers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu