Jūrmalas slimnīcā pērn dzimis rekordliels mazuļu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mazulis. Ilustratīvs attēls.
Mazulis. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Jūrmalas slimnīcā pērn dzimis rekordliels mazuļu skaits, bet pirmais bērniņš, kas šogad piedzimis slimnīcā, ir meitenīte, informēja pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa.

Jaunā gada pirmajā dienā Jūrmalas slimnīcā piedzimuši četri bērni - trīs meitenes un viens puika. Pirmais šā gada bērniņš - Emīlija - dzimusi jūrmalnieku ģimenē. Meitenīte ir otrais bērns ģimenē, mājās viņu gaida vecākā māsa.

"Gads bijis ļoti ražens - ir rekordliels dzimušo bērnu skaits, pērn Jūrmalas slimnīcā piedzimuši 1797 bērni. Esam apmierināti, ka mums veiksmīgi izdevies tikt galā ar pērnā gada izaicinājumiem - gan skaitliski lielo pieņemto dzemdību skaitu, gan Covid-19 infekcijas draudiem," atzina slimnīcas Dzemdību nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale-Mālniece.

Pēc viņas paustā, mediķi priecājas par sirsnīgajām atsauksmēm, kuras saņem ikdienā. Savukārt ģimenes, kas izvēlas Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļu, augsti vērtējot mieru un komfortu nodaļā, kā arī personāla profesionalitāti un personisko attieksmi.

Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā 2020.gadā piedzimuši 1797 bērni, tostarp seši dvīņu pāri. Salīdzinot ar 2019.gadu, kad Jūrmalā pasaulē nākuši 1694 bērni, pērn jaundzimušo ir par 103 bērniņiem vairāk. Slimnīcā diennaktī tiek pieņemtas vidēji piecas dzemdības.

Jūrmalas slimnīcai kopš 2005.gada ir "Mazulim draudzīgas slimnīcas" statuss, ir piešķirts ISO 9001:2015 kvalitātes sertifikāts un 2018.gadā slimnīca ir saņēmusi Latvijas Ārstu savienības apbalvojumu "Gada slimnīca".

Kopš 2019.gada janvāra Jūrmalas pašvaldība jūrmalniekiem nodrošina bērna piedzimšanas pabalstu 500 eiro par katru bērnu. Pabalstu 500 eiro apmērā piešķir bērna vecākam, aizbildnim vai adoptētājam, kam dzīvesvieta ir deklarēta pilsētā vairāk nekā sešus mēnešus pirms bērna piedzimšanas. Arī jaundzimušajam ir jābūt deklarētam Jūrmalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu