Putins un Merkele spriež par kopīgu vakcīnu ražošanu (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Angela Merkele un Vladimirs Putins
Angela Merkele un Vladimirs Putins Foto: AFP / Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele telefonsarunā runājuši par ciešāku sadarbību centienos apturēt koronavīrusa pandēmiju, tostarp par iespēju kopīgi ražot vakcīnas, otrdien pavēstīja Kremlis.

Krievijas un Vācijas veselības ministrijas turpinās sarunas par šo tematu kopā ar speciālistiem, teikts paziņojumā, tuvākas detaļas neatklājot.

Valdības preses sekretārs Berlīnē apstiprināja, ka abas puses runājušas par taktiku cīņā ar pandēmiju.

Krievija jau augusta vidū apstiprināja pašu valstī izstrādāto Covid-19 vakcīnu "Sputnik V". Vēlāk tika apstiprināta arī otra vakcīna, un vakcinācija notiek kopš decembra sākuma.

Vācija sāka vakcinācijas kampaņu 27.decembrī kopā ar citām Eiropas Savienības valstīm, kad Eiropas Zāļu aģentūra bija devusi zaļo gaismu "BioNTech" un "Pfizer" vakcīnai.

Sarunas gaitā Merkele un Putins apmainījušies ar laimes vēlējumiem jaunajā gadā.

Putins jau paudis cerības uz ciešāku sadarbību ar Vāciju 2021.gadā vēstulē, kas bija adresēta Merkelei un Vācijas prezidentam Frankam Valteram Šteinmeieram.

Merkele un Putins runājuši arī par konfliktu Ukrainas austrumos.

Maskavas un Berlīnes attiecībās pēdējā laikā parādījusies jauna spriedze saistībā ar Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšanu un 2015.gadā notikušo kiberuzbrukumu Vācijas parlamentam.

Neraugoties uz spriedzi, ekonomiskā sadarbība abu valstu starpā turpinās vērienīgā gāzes vada projekta "Nord Stream 2" ietvaros, kas izraisījis ASV nepatiku un daudzos raisa bažas par Eiropas enerģētisko atkarību no Krievijas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu