Pagarinās brīvlaiku un mācību gadu 1.-4.klasēm; 7.-12.klašu skolēni mācības turpinās attālināti (14)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Arī izglītībā attālinātās mācības 7.-12. klasē un profesionālajā un augstākajā izglītībā uz pagarināto ierobežojumu laiku līdz 25.janvārim turpināsies attālināti, otrdien pavēstīja izglītības un zinātnes ministe Ilga Šuplinska (JKP)

Savukārt 1.-4.klasei uz divām nedēļām pagarināts brīvlaiks, kas rezultēsies ar mācību gada pagarinājumu. 

7.-12.klašu skolēni šajā laikā turpinās mācīties attālināti, savukārt par 5. un 6.klašu turpmāko izglītības procesu plānots pieņemt tuvākajā laikā. 

Šuplinska atgādināja, ka izglītības nozarē šie ierobežojumi pastāv jau no 26.oktobra, taču ministru kabinetā panākta vienošanās, ka iziešana no ierobežojumiem sāksies ar izglītību. 

Saslimstības rādītāji vecuma grupā līdz 14 gadu vecumam jau vairākas nedēļas "stāv uz vietas", kas skaidrojams ar skolēnu brīvlaiku, tomēr mazāko klašu skolēnu brīvlaiks pagarināts "sadarbības un līdzatbildības" apsvērumu dēļ.

Kā ziņots, valdība šodien konceptuāli vienojusies līdz 25.janvārim pagarināt valstī noteiktos ierobežojumus, bet konkrēti lēmumi tiks pieņemti valdības sēdē ceturtdien, 7.janvārī.

Līdz ceturtdienai eksperti izstrādās konkrētus priekšlikumus attiecībā uz regulējumu tirdzniecības vietās, iegādājamo preču klāstu un citām detaļām.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu