Biedrība: Daļa slimnīcu nespēj izveidot otros vakcinēšanas kabinetus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Marko Saarm

Daļa Latvijas slimnīcu nespēj izveidot otros vakcinēšanas kabinetus un par to ir paziņojušas Veselības ministrijai, šorīt LTV "Rīta panorāmā" apgalvoja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Valsts operatīvā medicīniskā komisija 30.decembrī uzdeva visām ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātos stacionāros ārstniecības pakalpojumus, izveidot vismaz divus Covid-19 vakcinācijas kabinetus. Katra vakcinācijas kabineta kapacitātei jābūt vismaz 200 cilvēkiem nedēļā.

Kalēja vērtējumā, Covid-19 vakcinācijas plānā esot paredzēta tikai aptuveni trešdaļa no nepieciešamajiem līdzekļiem ieceru īstenošanai. Attiecīgi piedāvātais variants daudzas slimnīcas neapmierinot, tāpēc vairākas slimnīcas esot pateikušas, ka otro vakcinācijas kabinetu atvērt nespējot.

No Kalēja stāstītā varēja saprast, ka lēmumu pieņemšanā par vakcinācijas plānu slimnīcu vadītāji nebija iesaistīt. Slimnīcu pārstāvji tikuši informēti "rīkojumu izteiksmē", bet nevis uzklausīts viņu redzējums par labākajiem rīcības modeļiem un iestāžu kapacitāti.

Runājot par valsts spējām veikt intensīvu vakcinēšanu pret Covid-19, Kalējs vērtēja, ka nodrošināt plašu vakcināciju režīmā "24/7" medicīnas iestādes nemaz nevarot, jo neesot darbinieku. Savukārt pašlaik vienīgās pieejamās "Pfizer" vakcīnas varot dot vakcinēšanai tikai ļoti specifiskās iestādēs.

Aicināts vērtēt premjera Krišjāņa Kariņa (JV) vakar izteikto neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP), Kalējs pēc būtības nevēlējās komentēt, vai Viņķeles darbā bijušas kļūdas, tomēr atzina, ka domstarpību starp nozari un ministriju bijis gana daudz. Viņš situāciju redzot "kā šaha spēli, kad jāupurē dāma, lai karalis paliktu neskarts".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu