Vidzemes slimnīcā līdz 18.janvārim atcelti plānveida pakalpojumi dienas stacionārā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vidzemes slimnīcā līdz 18.janvārim tiek atcelti plānveida pakalpojumi dienas stacionārā, informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Tāpat līdz 25.janvārim nenotiks medicīniskās komisijas, kā arī tiek samazināts pakalpojumu apjoms endoskopiju nodaļā. Kā skaidroja Brila, tajā tiks nodrošināta akūtā palīdzība un "zaļais koridors" onkoloģisko pacientu apkalpošanai. Iespēju robežās ambulatorās pieņemšanas tiks organizētas attālināti.

Slimnīcas pārstāve atgādina, ka lai saņemtu ambulatoro pakalpojumu poliklīnikā, pacientiem stingri jāievēro epidemioloģiskās prasības - roku dezinfekcija, sejas masku lietošana un divu metru distancēšanās.

Saņemt pakalpojumu pacientam vēlams nākt vienam, nepieciešamības gadījumā piederīgie var uzgaidīt ārpus slimnīcas telpām. Pavadošās personas pieļaujamas tikai bērniem, vecāka gada gājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, uzsvēra Brila.

Jau ziņots, plānveida veselības aprūpes stacionārie pakalpojumi no līdz 18.janvārim ir pārtraukti stacionārajās ārstniecības iestādēs saskaņā ar Veselības ministrijas pagājušā gada 30.decembra rīkojumu par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, izvērtējot valstī esošo epidemioloģisko situāciju, stacionēto Covid-19 pacientu skaitu un Slimības profilakses un kontroles centra izteiktās prognozes stacionēto pacientu skaita pieaugumam tuvākajās dienās, kā arī gultu noslodzi Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Kā vēstīts, otrdien, 5.janvārī, Vidzemes slimnīcā ārstējas 49 Covid-19 slimnieki, trijiem no viņiem ir smaga slimības gaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu