Ziemeļkorejas valdošās partijas kongress: 5000 cilvēku un nevienas sejas maskas (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien sākās Ziemeļkorejas Strādnieku partijas kongress. 5000 kongresa delegātu sapulcējušies vienkopus, bet nevienam no viņiem nav sejas maskas – kongresa norise atspoguļo Ziemeļkorejas līdzšinējo oficiālo pozīciju, ka valstī nav neviena Covid-19 gadījuma, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Ziemeļkorejas valsts aģentūra KCNA trešdien publiskoja vairākus attēlus, kuros redzama kongresa norise. Kongresā piedalās arī Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns. 

Oficiāli Ziemeļkorejā joprojām neesot reģistrēts neviens Covid-19 gadījums, tomēr jau kopš pagājušā gada sākuma valsts īsteno dažādus epidēmijas ierobežošanas pasākumus, ieskaitot robežu slēgšanu, mācību iestāžu darbības apturēšanu un karantīnas noteikšanu. 

No propagandas viedokļa partijas kongresa rīkošana klātienē atbilst režīma oficiālajam naratīvam, tomēr aiz Ziemeļkorejas robežām reti kurš domā, ka Ziemeļkoreju Covid-19 epidēmija tiešām nav skārusi. 

Šis ir astotais Strādnieku partijas kongress un tikai otrais kongress, kas notiek Kima Čenuna valdīšanas laikā. Pirms tam iepriekšējais valdošās partijas kongress notika 1980.gadā. 

Foto: AP/Scanpix

Kongresa atklāšanas runā Kims Čenuns atzina, ka teju visām nozarēm neesot izdevies sasniegt 2016.gada kongresā izvirzītos piecgades attīstības plāna mērķus. 

Tomēr viņš solīja, ka valsts neapstāšoties un turpināšot nostiprināt līdz šim gūtās uzvaras un panākumus, vadoņa teikto citē aģentūra AP. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu