FK "Liepāja" piesaista Eirokausu spēlēm pieredzes bagāto Bahu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dzmitrijs Bahs
Dzmitrijs Bahs Foto: FK Liepāja/Facebook

Latvijas kausa futbolā īpašniece "Liepāja" pastiprinājusi sastāvu ar baltkrievu pussargu Dzmitriju Bahu, informē vēju pilsētas klubs.

31 gadu vecais Baha lielāko daļu no savas karjeras pavadījis pēdējo pāris desmitgažu vadošajā Baltkrievijas komandā Barisavas BATE, iekrājot vairāk nekā 60 spēles UEFA Čempionu līgā un UEFA Eiropas līgā.

2020.gadā viņš BATE rindās piedalījās 25 Baltkrievijas čempionāta spēlēs un guva divus vārtus. Baha BATE sastāvā aizvadījis 307 mačus, kas ir piektais lielākais spēļu skaits kluba vēsturē, izcīnījis 189 uzvaras, guvis 31 vārtus un atdevis 27 rezultatīvas piespēles.

Baha ar BATE vienību desmit reizes kļuva par Baltkrievijas čempionu un trīsreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā. Nelielu daļu no karjeras pussargs spēlēja Grieķijas komandā "Atromitos" un Izraēlas klubā Haifas "Hapoel".

Baha aizvadījis arī trīs spēles Baltkrievijas nacionālajā valstsvienībā. Viņš ir 2011.gada Eiropas U-21 čempionāta bronzas medaļas laureāts un 2012.gada Londonas olimpisko spēļu dalībnieks.

Jaunā "Liepājas" futbolista brālis Aļaksejs Baha savulaik spēlēja Daugavpils "Daugava" komandā, bet tagad ir Lietuvas čempiones Viļņas "Žalgiris" galvenais treneris.

Liepājnieki 2020.gada sezonā virslīgā ieņēma piekto vietu, bet uzvarēja Latvijas kausā un nākamsezon spēlēs UEFA Eiropas Konferenču līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu