Vai pastāv drauds atņemt "Saseksas hercogu" titulus?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Tieši pirms gada Megana un Harijs pieņēma ļoti drosmīgu lēmumu - pamest Bekingemas pili un atteikties no karaļnama pienākumu pildīšanas. 

Kā atceraties, karaliene Elizabete II toreiz stingri aizliedza viņiem izmantot savus aristokrātiskos titulus, lai parakstītu jebkādus dokumentus

vai popularizētu sevi kā karaļnama pārstāvjus naudas pelnīšanas nolūkos. 

Piemēram, tāpēc viņiem nācās izdzēst savu populāro Instagram kontu. Tomēr laiks rāda, ka viņi nevēlas kļūt par "parastajiem Kalifornijas iedzīvotājiem".

Kad Harijs un Megana apprecējās 2018. gada maijā, sieva oficiāli kļuva par Saseksas hercogieni - tas viņai dod tiesības izmantot savu titulu kā uzvārdu, kā to parasti dara lielākā daļa karaliskās ģimenes otras puses.

Pēc loģikas, abiem aizejot no karaliskās ģimenes, tituli nebūtu nepieciešami un viņi varētu vienkārši lietot savus uzvārdus. Īpaši Megana, kas Holivudā aizvien ir populāra ar vārdu Megana Mārkla.  Tomēr tagad redzams, ka Megana nealkst atgūt savu meitas uzvārdu, kas plaši pazīstams Amerikā. 

Pirmais piemērs bija Archewell Audio podkāsts vietnē Spotify, kur šova vadītāji parakstījušies kā Megana un princis Harijs.

Šajā gadījumā pirmslaulību uzvārda nelietošana vairāk atbilst karaliskajam protokolam, nevis Holivudai.

Saseksas hercogi jau tika vainoti par sava karaliskā statusa izmantošanu komerciālu līgumu parakstīšanai ar Spotify un Netflix. Kaut arī ne Harijs, ne Megana kopš aiziešanas no saviem karaliskajiem pienākumiem nav lietojuši prefiksu “Viņa/Viņas Karaliskā Augstība”, viņi joprojām neizmanto savus “pilsoniskos uzvārdus” un tā vietā parakstās kā Saseksas hercogs un hercogiene.

Karalisko ģimeņu biogrāfi un eksperti prognozē, ka viņiem drīz var nākties atteikties no šīs privilēģijas, jo viņu neatkarības nosacījumus šogad pārskatīs karaliene Elizabete II.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu