Serviss ar sasistiem un izjauktiem auto okupē Sāremas ielu Rīgā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Iela un tai pieguļošā stāvvieta pārveidota par auto kapsētu. Tāda situācija ir izveidojusies Sāremas ielā, Rīgā, kur atrodas kāds nezināms autoserviss.

Pie TV3 raidījuma Bez tabu vērsās rīdzinieks Ritvars, kura pacietības mērs ir pilns, jo gandrīz gadu viens no Sāremas ielas autoservisiem nekaunīgi aizņem teju visu stāvlaukumu - uzņēmums tajā ierīkojis autokapsētu, traucējot satiksmes brīvu plūsmu.

Paužot neizpratni par izveidojušos situāciju, Ritvars raidījumam stāsta, ka pēdējā reizē, kad bija ieradusies policija, servisa darbinieki bijuši tik gudri, ka

"mašīnas, kuras it kā varētu transportēt, aizslēpj aiz citiem transportlīdzekļiem, lai grūtāk piekļūt klāt, lai nepiemērotu sodu".

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Tā šobrīd ir realitāte, un, ja pirms servisa parādīšanās viss esot bijis mierīgi, tad šobrīd valda cita aina. Proti, smagajām mašīnām, kuras visai bieži mēro šo ceļa posmu, ir sevišķi grūti izmainīties ar pretī braucošu transportlīdzekli. Viņiem vienkārši traucē ielas malā novietotie spēkrati, kuru vidū ir 24.septembra raidījuma Degpunktā viesis - Ford taksometrs, kas dienu iepriekš bija iesaistījies skriešanās sacensībās un iekļuvis avārijā.  

Lai gan Bez tabu filmēšanas grupas klātbūtnē servisa durvis ir slēgtas un arī izkārtņu nekādu nav, konkrētā adrese jau nonākusi arī Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā.

Visai bieži ir novēroti servisa darbinieku klaji pārkāpumi. Lai apgrūtinātu sodīšanu, automašīnas tiekot apvilktas ar pārvalku vai pat noņemtas numurzīmes.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Toms Sadovskis, Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis, norāda, ka viens no fiksētajiem pārkāpuma veidiem ir apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumi, par ko tiek sastādīti tā dēvētie "plāksteri". 

"Otrs pārkāpuma veids ir ilgstoši atstāta automašīna. Par to sākumā tiek sastādīts brīdinājums, ka mašīna ir jāpārvieto. Un tad atkarībā no apstākļiem, kad pienāk termiņš, šī automašīna tiek evakuēta. Bet policija nevar atbraukt un auto evakuēt. Ir noteikta kārtība, kādā policijai ir jārīkojas," - tā Sadovskis.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu