Twitter bloķē Trampa kontu; Facebook un Youtube dzēš viņa uzrunu protestētājiem (13)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

"Twitter" bloķējis Donalda Trampa sociālā tīmekļa kontu, norādot, ka prezidents vairākkārt to izmantojis, lai manipulētu un maldinātu par vēlēšanu rezultātiem. Savukārt "Facebook" un "Youtube" dzēsuši prezidenta uzrunu protestētājiem, norādot, ka tā "drīzāk veicina nekā samazina pastāvīgas vardarbības risku". 

"Twitter" paziņojumā Trampam izvirzīts ultimāts dzēst trīs maldinošus paziņojumus, kas publicēti šodien. Trampa konts bloķēts uz 12 stundām un, neizpildot prasīto, tas arī paliks slēgts. Atkārtotu pārkāpumu gadījumā Tramps tikšot bloķēts uz visiem laikiem. 

"Mūsu sabiedrības interešu politika, kas gadiem ilgi ir virzījusi mūsu izpildes pasākumus šajā jomā, beidzas tur, kur, mūsuprāt, kaitējuma risks ir lielāks un/vai smagāks. Mēs turpināsim novērtēt situāciju reālajā laikā, ieskaitot darbības pārbaudi uz vietas un paziņojumus, kas veikti ārpus "Twitter". Mēs informēsim sabiedrību, tostarp ja būs nepieciešama stingrāka pieeja," teikts paskaidrojumā zem Trampa bloķētā konta.

Savukārt "Facebook" un "YouTube" trešdien dzēsa ASV prezidenta Donalda Trampa videoklipu, kurā viņš mudināja protestētājus mierīgi doties mājup, vienlaikus turpinot apgalvot, ka vēlēšanas ir krāpnieciskas.

"Facebook" viceprezidents Gajs Rozens tviterī skaidroja, ka

sociālo mediju kompānijas ieskatā šis video "drīzāk veicina, nevis mazina pastāvīgas vardarbības risku".

Arī Twitter ierobežoja iespējas retvītot Trampa ierakstus "vardarbības risku dēļ".

Sociālo mediju uzņēmumi ir bijuši pakļauti spiedienam vēlēšanu laikā ierobežot dezinformāciju savās platformās. Tramps un viņa sabiedrotie nepārtraukti izmantojuši sociālos tīklus, lai izplatītu nepamatotus apgalvojumus par krāpšanos vēlēšanās.

Bijušais Facebook drošības priekšnieks Alekss Stamoss tviterī pauda viedokli: “Tviterim un Facebook ir jāaptur viņu. Vairs nav citu likumīgu iespēju, un ar marķēšanu nepietiek."

Sociālo tīklu pētnieki norāda, ka pēdējo trīs nedēļu laikā daudzās sociālo mediju platformās izplatījusies vardarbīga retorika un padomi par ieročiem, jo vairākas iedzīvotāju grupas, tajā skaitā Trampa atbalstītāji, baltie nacionālisti un Qanon sazvērestības teorijas piekritēji, trešdien plānoja pulcēšanos. 

Simtiem protestētāju trešdien centās piespiest Kongresu atcelt prezidenta vēlēšanu rezultātus ievēlētajam demokrātu prezidentam Džo Baidenam.

Ielaušanās laikā Kapitolijā tika sašauta kāda sieviete, kura no gūtajām traumām vēlāk nomira slimnīcā. 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu