Pastiprina sodu par personas atstāšanu bez palīdzības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saeima šodien trešajā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, kas paredz pastiprināt sodu par personas atstāšanu bez palīdzības.

Grozījumi izdarīti 141.pantā, kas paredz sodu par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Minētais pants papildināts ar 2.1 daļu, kas nosaka, ka par šādu pārkāpumu, ja palīdzības nesniegšana izraisījusi cilvēka nāvi vai citas smagas sekas, paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Līdz šim 141.panta 2.daļa paredzēja brīvības atņemšanu tikai līdz diviem gadiem.

Tika izdarīti arī grozījumi 256.pantā, kas paredz atbildību par narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšanu. Turpmāk šis pants noteiks atbildību par narkotiskās un psihotropas vielas saturošu augu neatļautu sēšana un audzēšanu.

Likumā tika izdarīti arī citi grozījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu