Iespējams, nedēļas nogalē Melnsila ielā sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji varēs paņemt savas personiskās mantas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji strādā sprādzienā nopostītās trīsstāvu dzīvojamās mājas daļā Melnsila ielā 2, Āgenskalnā.
Ugunsdzēsēji strādā sprādzienā nopostītās trīsstāvu dzīvojamās mājas daļā Melnsila ielā 2, Āgenskalnā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Iespējams, gaidāmajā nedēļas nogalē Melnsila ielā sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji varēs paņemt savas personiskās mantas, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (APP).

Viņš norādīja, ka visi mājas iedzīvotāji ir informēti par pašvaldības piedāvāto palīdzību. Pašlaik esot zināms, ka vienai ģimenei izmaksāts krīzes pabalsts 1000 eiro, lai ģimene tiktu galā ar situāciju krīzes brīdī. 

Turklāt esot saņemts vēl viens pieteikums šādam pabalstam, un tiks lemts par pabalsta piešķiršanu.

Kā skaidroja Cepurītis, saistībā ar mājokļa nodrošināšanu, pašvaldībai esot iespēja piedāvāt īstermiņa un ilgtermiņa atbalstu. Īstermiņa atbalstu pagaidu mājokļa nodrošināšanas veidā nav vēlējies saņemt neviens cietušās mājas iemītnieks.

Savukārt ilgtermiņa atbalsts esot iespējams, piedāvājot atbalstu cietušās mājas remontam, ja ēka tiks atzīta par drošu un atjaunojamu. 

Pašvaldība var iedzīvotājiem piedāvāt arī ilgtermiņa īri pašvaldībai piederošā ēkā. Pēc Cepurīša rīcībā esošās informācijas, drīzumā pašvaldība varētu saņemt pieteikumu šādai palīdzībai.

Kā ziņots, naktī uz 31.decembri notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks. Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Sprādzienā cietušajā ēkā iedzīvotāji atgriezties nevarēs, jo viena trešdaļa ēkas ir sabrukusi.

Rīgas domē izveidota darba grupa, lai veicinātu Āgenskalnā dzīvojamajā mājā notikušā gāzes sprādziena seku likvidēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu